ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 8 oktober 2010

"Cijferlijst" scharrels van Amerikaanse studente lekt uit


Een "scriptie" maken van alle scharrels die je tijdens je studententijd hebt geregeld, inclusief foto's, namen en cijfers voor de geleverde bedprestaties. De "scriptie" dan voor de gein naar je drie "beste" vriendinnen sturen. Die hem vervolgens weer doorsturen. De scriptie wordt een viral en gaat de hele wereld over. Ai, dat had de Amerikaanse studente Karen Owen niet kunnen overzien toen ze op een ongetwijfeld melig moment de scriptie in elkaar draaide. Met gebruik van staafdiagrammen, wel academisch dus.


In een 42 pagina's lange power point presentatie doet de studente alle details van haar avonturen uit de doeken. Alcohol gedreven avonturen met in totaal 13 kerels (waarvan de meesten van hetzelfde Lacrosse team). Niks extreems voor een single student. Studenten drinken, studenten scharrelen. Maar weinig mensen zullen zo lullig zijn om hun projectjes van namen en rugnummers te voorzien. Haar scharrels kunnen nu een anatomisch correcte recensie van hun kleine schwans terugvinden. Ouch!

Het hele verhaal doet denken aan het dagboek van twee Utrechtse meisjes dat deels online werd gepubliceerd. Dat dagboek bevatte ook een lijst met one night stands, voorzien van cijfers. Die noodzaak tot het documenteren van je seksleven is voor mij onbegrijpelijk. Je "vrienden" aan wie je zo'n document toestuurt kan je niet vertrouwen. Zoiets "brandt" blijkbaar in de inbox van de ontvanger. Met alle gevolgen van dien. Genant voor de studente, kwetsend voor die arme kerels die een onvoldoende kregen. Maar schokkend, neuh.

De studente in kwestie is "in hiding" gegaan, ze heeft al haar online accounts gedelete. Over een maand is het vast weer overgewaaid. Maar dit soort verhalen leren een ding: a lady doesn't kiss and tell.

De gehele scriptie, kan je hier teruglezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen