ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 6 oktober 2010

Ondernemen of toch niet?

Eigenlijk zit er in ieder van ons een ondernemer. We zitten als rasechte ondernemer vast in het lichaam van een loonslaaf. En er zit niet zo maar een ondernemer in ons. Nee. Eentje die hele goede ideeën heeft en bakken met geld verdient. Er zit namelijk een zeer succesvolle ondernemer in ons.

Dus lezen we vol enthousiasme het FD met alle goede tips van Annemarie de Gaal en voor onze internetondernemingsplannen lezen we Robert Gaal. Als zij het kunnen, dan kunnen wij het toch zeker ook?

Terwijl we ons saaie werk zitten te doen, zitten we te broeden op plannen om een eigen galerie te beginnen, een reisbureau voor vegetarische spirituele reizen te openen of om een schoonheidssalon over te nemen.

In ons hoofd is ons businessplan al klaar. Tussen het urenschrijven en papierschuiven door zetten we beetje voor beetje ons plan op papier. We maken een SWOT analyse, we doen onderzoek naar onze doelgroep en we maken een mooie excel sheet met prognoses voor de komende drie jaar. Al dit geplan en gedroom maakt het werk nog enigszins draaglijk. Het einde is in zicht en er wacht ons een leven als succesvolle ondernemer. Nog even en we worden geïnterviewd door het FD en door de Marie-Claire. Misschien komen we wel op DWDD met ons uiteraard mega-succesvolle bedrijf.

En dan is het de 10e van de maand.

De hypotheek wordt afgeschreven. En de 16e van de maand, de veel te hoge studieschuld moet terugbetaald worden. Op de 18e wordt je hoge telefoonrekening afgeschreven en op de 20e wordt je creditcard, die je vorige maand hebt gebruikt, omdat je geld te kort kwam, afgelost.

Maar gelukkig breekt de 27ste van de maand ook weer aan. De dag dat je loon weer netjes op je rekening wordt gestort om al je schulden te vereffenen en om nog even dat ene jurkje bij Raak te kopen en het perfecte chalet voor wintersport met kerst te boeken.

Dat ondernemingsplan moet nog maar even wachten.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen