ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 14 oktober 2010

Salaris


Tweeduizend euro. Dat is wat je ongeveer minder verdient per maand. Als je na een jaartje of vier overweegt de ZuidAs te verruilen voor ‘iets creatiefs’. Dat is natuurlijk een grove generalisering. Maar, door de bank genomen verdien je na een jaartje of vier wel zo´n 3 en een halve rug per maand op de ZuidAs. Gisteren bracht ik een bezoekje aan een tijdschriftredactie. Ter vergelijking: een beginnend redacteur in krantenland verdient zo’n EUR 1500.

Slik. Tweeduizend euro minder dus.

Ja, iedere dag gaan wij als indolente amorfe wezens op in het leger van grijs. Deinen wij zachtjes mee op de saaiheid van onze baan, die 80% vult van ons bestaan. Papierschuivend, numbercrunchend, klagend op een blog achter de PC. Op de ZuidAs hebben we weinig vrijheid en weinig vrije tijd.

Laten we daarom ook koesteren wat we wél hebben op de ZuidAs. Doekoe. Cash. Keiharde Pegels. Geld. Gisteren drong het weer even door. Met een 80-urige werkweek moet je veel uit je baan halen. Heel veel. Maar met een salaris van EUR 1500 is dat in feite niet anders. In de eerste plaats is het nog maar de vraag of je werktijden zoveel korter zijn. En, afgezien daarvan, wat ga je doen met al die vrije tijd? Een boek lezen bij het licht van een kaars? Je sokken stoppen bij het geluid van de radio? Op eendaagse wandelvakantie naar een aangrenzende wijk?

Het geld van de ZuidAs geeft je wel de ruimte om wat leuke levensinvulling te kopen. Laten we dat tussen het azijnpissen en dromen door niet vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen