ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 19 oktober 2010

Yes we can!

Na een vakantie verzanden sommige werknemers in een postferiale depressie. Een serieuze aandoening, met een herkenbaar ziektebeeld: inefficiëntie, een glazige blik en veel geklaag. In uitzonderlijke gevallen gepaard met het stiekem leeg snoepen van de secretaresse pot. Ofwel, de post vakantiedip.

Ook ik heb daar last van. Toen de eerste dag werkdag steeds sneller leek te naderen (la rentree noemen de Fransen dat), besloot ik er dit keer niet aan mee te doen. Ik dacht aan Obama. En Bomama. Michelle zie je toch ook niet huilend haar J Crew cardigan bevlekken? Ha sukkels, ik laat me niet gek maken. Ik lach jullie gewoon weg! Ik kies dit keer voor het Obama-gevoel. Yes we can.


La rentree: dik in de make up en in een manische mood naar kantoor.

Oei, jurisprudentiebeurt. Nee! Yes we can. Twee nieuwe zaken en nog een uur te gaan tot de lunch. Mijn power-point is nog niet af! Nee - Yes we can. Ook tijdens deze grote ‘wie-heeft-de-aller-langste-show’, liet ik me niet gek maken. Wie heeft de langste? De aller-aller-langste? Ha, sukkels, ik! Twee hele weken, pak aan! Yes we can.

Toen de euforie van de lunchpres(en)tatie, was weggeëbd, zat ik met twee collega’s in de kantine.

De bladeren zijn best wel groen voor de tijd van het jaar.

Ja.

Er zitten ook veel bladeren aan de bomen.

Uh-hu

Veel meer dan vorig jaar.

Ja?

Ja.

Dat komt omdat er nog geen storm is geweest..

Oh ja.

[..]

Gisteren regende het wel.

Ja.

Erwin zegt dat het nog meer gaat regenen deze week.

Oh ja?


Zeg, hoe is het op kantoor, probeerde ik enthousiast? Twee paar ogen keken mij bevreemd aan. Ik werd genegeerd.

[…]

Ik heb trouwens een last minute geboekt.[hernieuwd vuur in zijn ogen?]

Wat? Waarheen?! Met wie? [ongeloof en jaloezie]

Twee weken, all in naar de zon. Aanbieding voor november!!

Welke site? Kom, we gaan weer aan de slag!”


Yes we... Toch even kijken naar de last minutes straks.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen