ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 26 november 2010

"Een goede dag"

“Ben je net bij hem geweest?”
“Yep..”
“En, is ‘ie een beetje in een goede bui?”
“Ja. Als je iets gedaan moet hebben, is dit de dag. Hij is in een goed humeur.”
“Ok. Ik wil namelijk in januari nog een week gaan skiën en ik heb nog geen vrij gevraagd.”
“Dit is je kans”
“Ok, vertel het nog verder even aan niemand, dan ben ik de eerste met een verzoek.”


Mijn baas is zelden in een goede bui en als die in een goede bui is dan wordt dit breed aangekondigd op de afdeling. Een collega komt dan na zijn gesprek met onze baas de deur uitlopen. Doet de deur zachtjes achter zich dicht en steekt zijn duimen de lucht in. It’s safe to go in. Gelijk springt de eerste kandidaat van zijn stoel en rent naar de deur. Wij weten dat er maximaal drie en misschien vier verzoeken gedaan kunnen worden per ‘goede dag’, dus is het survival of the fastest.
Degene die dicht bij de deur zitten, maken de meeste kans. Dicht bij de deur zitten heeft weer andere nadelen, maar het scheelt in dit geval wel een paar milliseconden voorsprong. Net genoeg om die dag vrij te regelen of om te zeggen, dat project X. toch is uitgelopen.
De vijfde die het toch nog probeert weet dat hij een risico loopt. Net als op ‘gewone’ dagen is het antwoord op ieder verzoek ‘Nee’ of een moeilijke blik gevolgd door een diepe zucht en een kruisje achter je naam ‘Niet geschikt’.
Nee, beter is het om te wachten tot er weer een ‘goede’ dag aanbreekt. Helaas zit dat er deze winter niet meer in.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen