ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 18 november 2010

Ga nou toch eens slapen...

Waarom? Waarom lig ik niet gewoon lekker om 22:00 uur in mijn mandje? Zoals andere verstandige werkmensen die dan 's ochtends heel veel energie hebben. Totally ayurvedisch opstaan om een uurtje of 6, yoga doen en een bak homeopathische havermout met soyamelk naar binnen prakken. Dat kan dus ook. Helaas, Law & Order calls... En Cold Case. En met Comedy Central kan je nog tot dik in de nacht Scrubs kijken. En anders heb ik ook nog mijn DVD box set van een vergeten Lost season, die ik achter elkaar kan gaan kijken.

Het lukt dus niet, de t.v. uitzetten op een redelijk uur. 's Ochtends heb ik spijt. Als ik vijf hazenslaapjes ben doorgesnoozed en nog vermoeider en chagrijniger mijn bed uit kom. Met een chronisch slaaptekort van twee uur per nacht word ik er niet frisser op.

Maar de smeekbedes van mijn ochtend-persoon aan mijn avond-persoon vinden geen gehoor. Dit fenomeen heeft Jerry Seinfeld al eens treffend uiteengezet.
Avond-persoon wil lekker lang opblijven, als een eigenwijze puber van 13 chips eten op de bank en met de t.v. aan op de bank in slaap vallen. Een vrij zielig plaatje. Ochtend-persoon wil bedtijden uit de jaren vijftig en een yogasessie om 06:30. Deze persoonlijkheidheden zijn niet te verenigen.

Als je werkt dan wil je niet een uur nadat je thuis bent gekomen naar bed. Dat is logisch want een uurtje vrij per dag is saai en betekent dat je dus eigenlijk echt geen leven hebt.
Dus battelen ochtend-persoon en avond-persoon gestaag door. Avond-persoon wint tot nu toe. Pas als de wallen op mijn kin hangen denk ik dat ochtend-persoon weer wat te zeggen krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen