Doorgaan naar hoofdcontent

Van de fans

Hallo Zuidasdames!

Complimenten met jullie vette pennenvruchten en gefeliciteerd met de aanstaande hardcopy! Dank, ik heb gelachen en gesidderd. Het blijkt dat het moeilijk afscheid nemen is van de Zuid-assige advocatendynamiek, Eetwinkel Zwaan en de eppies van de fietsenstalling. Jullie treffende beschrijvingen hebben mij vannacht een verschrikkelijke WTC nachtmerrie bezorgd. Die nachtelijke B-fim stond bol van gevallen bleek-blauwe Engeltjes, slechtzittende grijze zweetpakken en haperende aluminium liften. Het lezen van jullie Tenpagesmanuscript gisteravond heeft in hoge mate bijgedragen aan de revitalisatie van dat trauma vrees ik!

Zelf heb ik de Zuidas al een tijdje achter me gelaten, ik heb mijn heil wat centraler in de stad gezocht naast jullie partner-in-crime V. Maar: dat wisten jullie al, want na close & meticulous reading kwam ik tot de conclusie dat wij elkaar goed kennen, nu sommige anekdotes wat al te toevallige overeenkomsten met mijn eigen levensloop rond het WTC vertonen. Mocht dat zo zijn, dan heb ik het graag met jullie over de royalties, overbodig te zeggen: mijn contactgegevens gaan hierbij. Mocht dat niet zo zijn (onmogelijk overigens): excuses voor mijn kapsones en vrijpostigheid, ik zal me eeuwig schamen voor mijn pretenties en inchecken bij Endegeest.

Wij treffen elkaar zeker binnenkort in levende lijve maar toch zeker bij de boeklancering in het WTC. Als ik dan het geheime codewoord: “Strawinksy” in je oor fluister, geef me dan gelijktijdig een glimlach en een knipoog; ik zal zwijgen als het graf. Zelfs als (een van jullie) stiekem een jongetje blijkt te zijn. Deal?

Ik hoor graag, confraternele groet en laterrr!

A.
Zuidasveteraan

Reacties

Anoniem zei…
ik herken uw geleden leed. de geestelijke armoede die zuidas heet. u heeft er doorheen geprikt en het achter u gelaten. er komt een dag, een mooie dag en de rest krijgt het uiteindelijk ook in de gaten. beter laat dan nooit, maar wat heb ik in mijn leven gepresteerd ? niets, alleen de mooiste jaren weggegooid. kon ik mijn leven overdoen, ik liet prada en de duivel voor wat ie is...ik leek me, myself, dikke ik, maar wat had ik het mis ! liefs van een simpele maar oprechte kleine grote vrouw, een vrouwmens....wonend in een klein lief huurhuisje ergens in nederland. fijn goed leven, niets aan de hand. xxx

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!