ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 26 november 2010

Hoe leef je een dubbelleven?

B2, B2. Meldt u bij de Baron. Geheim agent B2 ontvangt een telefoontje op de speciaal gekochte ZZA-phone. Bassie heeft net een aanvraag van de uitgever gekregen. Of we even ons werk kunnen onderbreken voor een signeersessie in een achterkamertje op de Zuidas. Hysterische telefoontjes van de ene ZoZa naar de andere. Als dit een jaren '70 film zou zijn schakelden we nu over naar het splitscreen, waar je drie dames tegelijkertijd druk in de bakelieten hoorn ziet kwekken.


En weer loop ik weg uit mijn kamer. Mijn kamergenoot fronst bij het zoveelste ik-bel-even-prive-dus-ik-loop-ff-weg moment. Hij denkt ongetwijfeld dat ik bij vijf kantoren aan het simultaan-solliciteren ben. Wat een week, waarom hebben we niet gewoon vrij genomen?

De voorwaarden voor een succesvol dubbelleven zijn toch wel ballen van staal, een passie voor multitasken en een pokerface.
Die laatste zet je dus in als een collega je kamer binnenloopt met de NRC en een "heb je dit al gezien?" Geestig zeg, volgens mijn clubgenoot komen ze uit Leiden."
"Ja, eh, zoiets hoorde ik ook," piep ik.

Andere collega: "Jezus, die wijven van die blog. Dan ga je toch lekker ergens anders werken." Slik.
Toen het klapstuk: de baas tijdens sectielunch. "Ach jongens, wat las ik nou toch gisteravond in 't NRC. Zui-, eh Zuidas? Een paar van die meiden die stukjes schrijven over ons, op, hoe heet het, Zie de Zuidas?"
Verkrampte glimlach en gewoon blijven ademhalen.
"Jeetje, ja, maf he?"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen