ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 10 november 2010

Is dit normaal?

Het is twee uur en ik heb drie koppen koffie op, maar ik kan mijn ogen niet open houden. Ik moet nog 112 pagina’s en langer dan 5 minuten kan ik me niet concentreren. Na twee pagina’s gelezen te hebben check ik mijn Gmail, bekijk ik Flickr foto’s en lees ik de reacties van vrienden op mijn laatste Facebook update.

Weer twee pagina’s en nog een internetrondje. Gmail, Nu.nl en Twitter. Weer twee pagina’s verder en nog maar een kop koffie. Misschien even naar Belmondo, daar is de koffie toch wel wat beter.

Inmiddels is het drie uur en ik moet nog 106.5 pagina’s.

Ok, even doorzetten.

Een uur, 7.5 pagina’s en vier Gmail checks verder heb ik het internet bijna uit en kan ik mijn ogen niet open houden.
Wat een saaiheid. Wat een vreselijke saaiheid. Nog 99 pagina’s.

Nog 97 pagina’s. Ik kijk naar mijn collega, die geconcentreerd naar zijn scherm zit te staren. Zou hij zich hier wel voor interesseren? Of zit hij nu ook te Facebooken?
Een sms van een vriendin schudt mij wakker. Na wat heen en weer ge-sms, roep ik mijzelf weer tot de orde.
Nog 97 pagina’s. Ik kijk op de klok. Vijf uur. Kan iemand mij vertellen hoe ik door dit dossier heen moet komen?

Drie pagina’s verder. Vandaag gaat het me toch niet meer lukken dit af te krijgen? Dat kan ik mijn baas beter even op tijd melden. Managing expectations.

Beste Bart,

De update die ik je vandaag zou toesturen, blijkt toch complexer te zijn dan ik in eerste instantie had verwacht. Er spelen verschillende factoren een rol, waar ik mij nog wat verder in moet verdiepen om volledig te zijn.
De update stuur ik je daarom morgen toe.

Mvg,


Kwart over vijf. Waar zal ik vandaag eens over schrijven op de blog? Even kijken waar de andere Zoza’s mee bezig zijn?

Half zeven. Mijn stuk voor de blog is af. Een zeer productieve dag vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen