Doorgaan naar hoofdcontent

Klein PWC schandaaltje

OK, wie doet het niet? Even de nieuwe lichting trainees op kantoor scannen op hotties. Weet je toch zelf ook van je eerste weken op kantoor? Wij in ieder geval wel. Als de nieuwe kuikentjes on the block aan komen trippelen, staan de vosjes van kantoor hongerig naar het erf te kijken. Dat gaat bij PWC Dublin niet anders. Daar knalde een niet al te snuggere medewerker een top tien in elkaar van de lekkerste nieuwe stagiaires (fout 1), en stuurde de lijst inclusief foto's weer door naar een paar vriendelijke collega's (megadomme fout 2). Het lijstje is inmiddels viral en de betrokken medewerkers krijgen disciplinerende maatregelen opgelegd. De vraag is, wat is hier nou eigenlijk zo erg aan?
Voor de dames is het een groot compliment. De ladingen zelfbruiner en blondeerspray hebben hun werking bewezen. Die office nerds waar je straks mee mag gaan dd-en vinden alles wat er uit je handen komt goud, omdat je zo'n lekker wijf bent! Met drie knipogen en een hees lachje, willen ze vast al die oersaaie rapportjes zelf in mekaar draaien. Kunnen jullie je weer richten op belangrijke zaken, als het bijhouden van facebook accounts.

De volgende vraag is, hoe komt het dat PWC Dublin zo veel trainees kan aannemen? De recessie is nou toch bepaald niet aan de deur van Ierland voorbij gegaan?
Anyhow, wij vinden het allemaal een beetje overdreven, die ophef. Maar het is weer een bewijs van het principe dat als je niet wil dat de hele wereld het leest, je weg moet blijven bij de send knop.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …