Doorgaan naar hoofdcontent

Klein PWC schandaaltje

OK, wie doet het niet? Even de nieuwe lichting trainees op kantoor scannen op hotties. Weet je toch zelf ook van je eerste weken op kantoor? Wij in ieder geval wel. Als de nieuwe kuikentjes on the block aan komen trippelen, staan de vosjes van kantoor hongerig naar het erf te kijken. Dat gaat bij PWC Dublin niet anders. Daar knalde een niet al te snuggere medewerker een top tien in elkaar van de lekkerste nieuwe stagiaires (fout 1), en stuurde de lijst inclusief foto's weer door naar een paar vriendelijke collega's (megadomme fout 2). Het lijstje is inmiddels viral en de betrokken medewerkers krijgen disciplinerende maatregelen opgelegd. De vraag is, wat is hier nou eigenlijk zo erg aan?
Voor de dames is het een groot compliment. De ladingen zelfbruiner en blondeerspray hebben hun werking bewezen. Die office nerds waar je straks mee mag gaan dd-en vinden alles wat er uit je handen komt goud, omdat je zo'n lekker wijf bent! Met drie knipogen en een hees lachje, willen ze vast al die oersaaie rapportjes zelf in mekaar draaien. Kunnen jullie je weer richten op belangrijke zaken, als het bijhouden van facebook accounts.

De volgende vraag is, hoe komt het dat PWC Dublin zo veel trainees kan aannemen? De recessie is nou toch bepaald niet aan de deur van Ierland voorbij gegaan?
Anyhow, wij vinden het allemaal een beetje overdreven, die ophef. Maar het is weer een bewijs van het principe dat als je niet wil dat de hele wereld het leest, je weg moet blijven bij de send knop.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!