ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 12 november 2010

Klein PWC schandaaltje

OK, wie doet het niet? Even de nieuwe lichting trainees op kantoor scannen op hotties. Weet je toch zelf ook van je eerste weken op kantoor? Wij in ieder geval wel. Als de nieuwe kuikentjes on the block aan komen trippelen, staan de vosjes van kantoor hongerig naar het erf te kijken. Dat gaat bij PWC Dublin niet anders. Daar knalde een niet al te snuggere medewerker een top tien in elkaar van de lekkerste nieuwe stagiaires (fout 1), en stuurde de lijst inclusief foto's weer door naar een paar vriendelijke collega's (megadomme fout 2). Het lijstje is inmiddels viral en de betrokken medewerkers krijgen disciplinerende maatregelen opgelegd. De vraag is, wat is hier nou eigenlijk zo erg aan?
Voor de dames is het een groot compliment. De ladingen zelfbruiner en blondeerspray hebben hun werking bewezen. Die office nerds waar je straks mee mag gaan dd-en vinden alles wat er uit je handen komt goud, omdat je zo'n lekker wijf bent! Met drie knipogen en een hees lachje, willen ze vast al die oersaaie rapportjes zelf in mekaar draaien. Kunnen jullie je weer richten op belangrijke zaken, als het bijhouden van facebook accounts.

De volgende vraag is, hoe komt het dat PWC Dublin zo veel trainees kan aannemen? De recessie is nou toch bepaald niet aan de deur van Ierland voorbij gegaan?
Anyhow, wij vinden het allemaal een beetje overdreven, die ophef. Maar het is weer een bewijs van het principe dat als je niet wil dat de hele wereld het leest, je weg moet blijven bij de send knop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen