ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 16 november 2010

Mc Donalds Maandag


Maandagavond. Yogamat in de hoek, handdoek in de tas. Snel even iets gezonds eten en over een half uurtje op het fietsje richting yogaklas. Maar, eerst even neerploffen op de bank. Want ja, je eten moet zakken. Zo. De kijkbuis gaat maar even aan. Het is ook zaak een beetje bij te blijven, anders kan je morgen weer niet meepraten over die PVV ontuchtpleger op kantoor. Heel eventjes maar, alleen het nieuws.

En kijk, daar gaat het op een herfstige maandagavond zomaar helemaal mis met jouw geestelijk voedingspatroon. Het is niet verstandig om langs de Golden Arches te lopen als je op dieet bent. Het is niet verstandig om voor de tv neer te ploffen als uitgebluste kantoorslaaf. Zeker niet op maandag! Want direct nadat het standby lampje vrolijk begint te flikkeren, doet zich een keuzemenu aan verlokkingen voor. Feuten, Grey’s anatomy, de co-assistent en last but not least Benelux Next Topmodel. Tja, de kwaliteit laat te wensen over, maar het is wel lekker. Het nieuws of shownieuws? Ja, salade of Bigmac? Hij staat nu toch aan. Hoe vaak kijk jij nou tv?

En je weet maar nooit of er vanavond tv geschiedenis wordt geschreven. De hysterische Mariah Carey fans in tranen. De ontblootte tepel van Janet. Kanye vs Taylor op de VMA. Jaha, ook dat was een keer voor het eerst op de buis.

De gedachte aan een verkwikkend bikram klasje met ‘inspiratie vanuit jezelf’ is al lang verdrongen naar de achterkant van je ingeslapen hersenen. Met smoesjes die in een fastfood tent niet zouden misstaan, overvoer je jezelf met goedkope visuele prikkels. Heerlijk meedeinen op de stroom van licht verteerbare voorgekauwde tv plots. Als de slottune van de eerste nog niet is vervaagd, honger je al naar de tweede. Hoe zou het aflopen met dr Tim Muick. Krijgt Meredith wel kinderen? Hoe gemeen kan Janice Dickinson zijn? Niet één show maar nog één, en nog één. Supersize me! In een trance werk je de ene na de andere volstrekt inwisselbare verhaallijn weg.

23.30. Tijd om de tv uit te doen. Lekker zeg, zo’n avondje op de bank. Hey, je yoga mat in de hoek. Je voelt je toch een beetje schuldig. En een beetje leeg. Je yoga kaart is nog onafgestempeld. Misschien red je die overgebleven tien lessen in de komende twee weken nog? Morgen ga ik op tv dieet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen