Doorgaan naar hoofdcontent

Mc Donalds Maandag


Maandagavond. Yogamat in de hoek, handdoek in de tas. Snel even iets gezonds eten en over een half uurtje op het fietsje richting yogaklas. Maar, eerst even neerploffen op de bank. Want ja, je eten moet zakken. Zo. De kijkbuis gaat maar even aan. Het is ook zaak een beetje bij te blijven, anders kan je morgen weer niet meepraten over die PVV ontuchtpleger op kantoor. Heel eventjes maar, alleen het nieuws.

En kijk, daar gaat het op een herfstige maandagavond zomaar helemaal mis met jouw geestelijk voedingspatroon. Het is niet verstandig om langs de Golden Arches te lopen als je op dieet bent. Het is niet verstandig om voor de tv neer te ploffen als uitgebluste kantoorslaaf. Zeker niet op maandag! Want direct nadat het standby lampje vrolijk begint te flikkeren, doet zich een keuzemenu aan verlokkingen voor. Feuten, Grey’s anatomy, de co-assistent en last but not least Benelux Next Topmodel. Tja, de kwaliteit laat te wensen over, maar het is wel lekker. Het nieuws of shownieuws? Ja, salade of Bigmac? Hij staat nu toch aan. Hoe vaak kijk jij nou tv?

En je weet maar nooit of er vanavond tv geschiedenis wordt geschreven. De hysterische Mariah Carey fans in tranen. De ontblootte tepel van Janet. Kanye vs Taylor op de VMA. Jaha, ook dat was een keer voor het eerst op de buis.

De gedachte aan een verkwikkend bikram klasje met ‘inspiratie vanuit jezelf’ is al lang verdrongen naar de achterkant van je ingeslapen hersenen. Met smoesjes die in een fastfood tent niet zouden misstaan, overvoer je jezelf met goedkope visuele prikkels. Heerlijk meedeinen op de stroom van licht verteerbare voorgekauwde tv plots. Als de slottune van de eerste nog niet is vervaagd, honger je al naar de tweede. Hoe zou het aflopen met dr Tim Muick. Krijgt Meredith wel kinderen? Hoe gemeen kan Janice Dickinson zijn? Niet één show maar nog één, en nog één. Supersize me! In een trance werk je de ene na de andere volstrekt inwisselbare verhaallijn weg.

23.30. Tijd om de tv uit te doen. Lekker zeg, zo’n avondje op de bank. Hey, je yoga mat in de hoek. Je voelt je toch een beetje schuldig. En een beetje leeg. Je yoga kaart is nog onafgestempeld. Misschien red je die overgebleven tien lessen in de komende twee weken nog? Morgen ga ik op tv dieet.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!