ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 30 november 2010

Sneeuw

Het sneeuwt buiten en wanneer de vlokjes naar beneden dwarrelen wordt de kleuter in me wakker.
Ik wil buiten spelen. Right now.
Sneeuwballen gooien, sneeuw eten, een sneeuwengel maken, een capuchon van een voorbijganger vol met sneeuw gooien, een sneeuwpop maken en er gehecht aan raken.
Ik ben 28, dus buitenspelen mag niet meer.

Met een goede vriend die M&A om de hoek doet heb ik het wel eens over heimwee naar vroeger.
Vroeger was het op woensdagmiddag na Ducktales en een glaasje ranja naar buiten. Buskruiten of oorlogje spelen op het bouwterrein in de buurt.
Pas als je gaat werken besef je dat we in een sneltrein richting de bejaardenflat denderen. Middelbare school klaar, studententijd over, en je bent ook geen beginnend werkende meer.
What's next? Een volwassenmensenhuis? Trouwen en kinderen? Matching sokken?

Voorlopig zit ik nog in de schemerzone. Te jong voor een wijncollectie. Te oud voor Club Air (sommige avonden dan). Maar zeker niet te oud voor een sneeuwgevecht.
Als iedereen straks terugkomt van lunch ga ik me achter de entree van kantoor verstoppen. met een vette sneeuwbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen