ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 28 december 2010

De kantoorvakantie

We hebben het weer achter de rug. Er is geschranst, gezopen en gevochten. Dat laatste vaak intern. Er is gevloekt om ongewenste cadeaus. Gehuild om kwetsend commentaar. Gescholden op onaangepast gedrag. Alles in stilte. Achttien jaar onverwerkt familieleed aangewakkerd door sloten spraakwater en driedaagse eenzame opsluiting.

Het kan tot hele nare praktijken leiden. Zoals de verstoorde tiener die zijn ouders te lijf ging met een kerstboom. Ingesneeuwd, gok ik, vlucht gecancelled.

En nu zitten we op kantoor met een kater en flatulentie, toe aan vakantie. Gelukkig zijn we in de twilight zone beland. Er gebeurt namelijk verdomd weinig die laatste winterweek van het jaar.Aan de overkant van de grote plas is iedereen ingesneeuwd. Op het web weinig nieuws, behalve Hugh die tussen kerst en oud en nieuw blijkt te zijn geschaakt. Een nieuwsquiz daar en een terugblik hier. Enfin, het meeste is al bekend.

Ook op de Zuidas is het rustig. Ze zijn er wel. De achterblijvers. En ze nemen een risico. Van overbelasting en zelfmedelijden. Maar, zonder risico geen rendement. Met een gezonde dosis office politics en een afwezige baas heb je afgelopen maandag een retourtje Zuidas Paradise geboekt.

Het Zuidas Paradise arrangement biedt voor ieder wat wils. Elke ochtend uitslapen tot tien uur in de warmte en het comfort van uw eigen bed. Daarna lekker de kranten doornemen onder het genot van een vers gemalen koffie (Belmondo) en croissant (Ap). Waar heeft u vandaag eens zin in? Het assortiment aan mogelijkheden is welhaast onbeperkt. De natuurfreak gaat eerst sneeuwduinen in het Vondelpark of het Amsterdamse bos. De actieve vakantieganger kan niet alleen tijdens de lunch richting sportschool. Het aantal sportfaciliteiten is tijdens de kantoorvakantie exclusief verruimd. Sauna of yoga in de binnenstad, niets is te gek. Dan pakt u meteen een uitverkoopje mee. Op shopping spree online of real time, het kan allemaal. We zijn immers altijd bereikbaar. Tijdens de kantoorvakantie wordt uw actieradius zo vergroot met een kilometer of 10 (altijd binnen 30 minuten terug op kantoor).

Zit het weer tegen? Zak lekker onder uit voor een goede film. Kussentje mee, head set op en kerstkransen mee naar kantoor. Downloaden? Live stream via blinkx.com, uitzending gemist of good old youtube.

Of eindelijk eens flink opruimen tijdens de kantoorvakantie! Achterstallige administratie bijwerken en van zorgverzekering overstappen. Sociale contacten bijwerken en restaurantjes uitzoeken voor het feestje du jour. Allemaal online.

Zonder jet lag en met een onaangetast vakantiedagensaldo. Happy holidays.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen