Doorgaan naar hoofdcontent

De kantoorvakantie

We hebben het weer achter de rug. Er is geschranst, gezopen en gevochten. Dat laatste vaak intern. Er is gevloekt om ongewenste cadeaus. Gehuild om kwetsend commentaar. Gescholden op onaangepast gedrag. Alles in stilte. Achttien jaar onverwerkt familieleed aangewakkerd door sloten spraakwater en driedaagse eenzame opsluiting.

Het kan tot hele nare praktijken leiden. Zoals de verstoorde tiener die zijn ouders te lijf ging met een kerstboom. Ingesneeuwd, gok ik, vlucht gecancelled.

En nu zitten we op kantoor met een kater en flatulentie, toe aan vakantie. Gelukkig zijn we in de twilight zone beland. Er gebeurt namelijk verdomd weinig die laatste winterweek van het jaar.Aan de overkant van de grote plas is iedereen ingesneeuwd. Op het web weinig nieuws, behalve Hugh die tussen kerst en oud en nieuw blijkt te zijn geschaakt. Een nieuwsquiz daar en een terugblik hier. Enfin, het meeste is al bekend.

Ook op de Zuidas is het rustig. Ze zijn er wel. De achterblijvers. En ze nemen een risico. Van overbelasting en zelfmedelijden. Maar, zonder risico geen rendement. Met een gezonde dosis office politics en een afwezige baas heb je afgelopen maandag een retourtje Zuidas Paradise geboekt.

Het Zuidas Paradise arrangement biedt voor ieder wat wils. Elke ochtend uitslapen tot tien uur in de warmte en het comfort van uw eigen bed. Daarna lekker de kranten doornemen onder het genot van een vers gemalen koffie (Belmondo) en croissant (Ap). Waar heeft u vandaag eens zin in? Het assortiment aan mogelijkheden is welhaast onbeperkt. De natuurfreak gaat eerst sneeuwduinen in het Vondelpark of het Amsterdamse bos. De actieve vakantieganger kan niet alleen tijdens de lunch richting sportschool. Het aantal sportfaciliteiten is tijdens de kantoorvakantie exclusief verruimd. Sauna of yoga in de binnenstad, niets is te gek. Dan pakt u meteen een uitverkoopje mee. Op shopping spree online of real time, het kan allemaal. We zijn immers altijd bereikbaar. Tijdens de kantoorvakantie wordt uw actieradius zo vergroot met een kilometer of 10 (altijd binnen 30 minuten terug op kantoor).

Zit het weer tegen? Zak lekker onder uit voor een goede film. Kussentje mee, head set op en kerstkransen mee naar kantoor. Downloaden? Live stream via blinkx.com, uitzending gemist of good old youtube.

Of eindelijk eens flink opruimen tijdens de kantoorvakantie! Achterstallige administratie bijwerken en van zorgverzekering overstappen. Sociale contacten bijwerken en restaurantjes uitzoeken voor het feestje du jour. Allemaal online.

Zonder jet lag en met een onaangetast vakantiedagensaldo. Happy holidays.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …