ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 7 december 2010

Doorgelekt


In the race between secrecy and truth, it seems inevitable that truth will always win.'’

Hmm... een verontrustende qoute van Julian Assange.

Het gonst al de hele dag op twitter. The Guardian doet life verslag van Assange's tocht naar de Engelse rechter. Maar het is de vraag waar Assange nou precies voor terecht staat. In Zweden wordt hem 'suprise sex' verweten. Dat lijkt ons nog best leuk, maar dat kan natuurlijk heel vervelend zijn indien ongewenst. Maar de sex was wel gewenst, hij had alleen geen condoom gebruikt, aldus zijn advocaten. Ja Julian, if you like it then you shoulda putta thing on it

Zweedse vrouwen verwijten Julian dus fysiek te hebben gelekt. Zijn Engelse advocaten zijn bang dat Zweden Julian uitlevert aan de VS, waar hem een Jury Trial wacht. Berechting door de massa. Je hoeft geen Demi Moore of Parachutemoordenaarster te zijn om te begrijpen dat daar een risico aan kleeft.

Maar waarom is de hele wereld in rep en roer? Is dat nou vanwege het fysieke of vanwege het digitale gelek? In alle nieuwsberichten is verdomd weinig ophef terug te vinden over het ontbreken van Julian zijn regenjasje. Des te meer ophef is er over zijn vermeende misdaden tegen de US of A.

Volgens zijn eigen prime minister - Julian is een Ozzie - is the "foundation stone" of the WikiLeaks website illegal. maar ze wist niet welke wet was geschonden. Australie dreigt met het intrekken van zijn paspoort.

Volgens Sarah Palin zou Assange moeten worden 'hunted down like Osama bin Laden' .

De reactie van Assange: "I grew up in a Queensland country town where people spoke their minds bluntly and distrusted big government as something that could be corrupted if not watched carefully."

Ofwel, hey, don’t shoot the messenger

Lees de brief van Assange hier. Binnen 21 dagen doet de Engelse rechter uitspraak over het verzochte uitleveringsbevel. Volg hier life updates van de Guardian.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen