ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 16 december 2010

Kerstfeest


Holy night, het kerstfeest komt eraan. In het laatste weekend voor kerst is vrijdag 17 december dé datum voor de bedrijfsvariant van de driegangen dis. Morgen dus.

De kans is groot dat je gedachten zich vandaag centreren rond de vraag: wat trek ik morgen aan?

En dat is volstrekt terecht. Het kerstfeest is immers ook in het bedrijfsleven een heilige nacht. Het kerstfeest is het dankjewel van de werkgevers aan de werknemers. Het kerstfeest is misschien wel het enige moment in het werkende jaar dat het allemaal om jouw heerlijke ego draait.

Kosten noch moeite worden gespaard om het de Zuidassers een beetje naar de zin te maken. Of het zich nou afspeelt tegen de achtergrond van de Beurs van Berlage, de foyer van het Krasnapolsky of het Amstel hotel, het kerstfeest is doorgaans ongekend decadent. Daarom begaat de werkgever die zich er vanaf maakt met een simpele borrel een kapitale fout. Pennywise poundfoolish. Het kerstfeest is namelijk onderdeel van de company pride. Het kerstfeest maakt dat de werknemers weer even weten waar ze het allemaal voor doen.

Versterkt door een kerstverhaal of kantoorcabaret is het kerstfeest hét smeermiddel van het jaar. Dis en drank zijn van epische proporties. In meer(op het podium) of minder (aan tafel)verhulde termen kan er eindelijk lucht worden gegeven aan wat er zoal leeft op kantoor. Eindelijk de mogelijkheid om uitgebreid te klagen over de crappy koffie en de smerige koekjes. En te roddelen over Babette van Boven. Eindelijk de mogelijkheid voor een rok tot boven de knie en een decolleté tot deep down. En eindelijk de mogelijkheid om je over te geven aan je liefde voor Barry van Beneden.

Eindelijk een beetje me-time op de werkvloer.

En het is niet alleen geoorloofd om mee te deinen op de eindeloze stroom van bubbels en bier. Het is ook noodzakelijk. Het zijn collega’s. Je moet welhaast vrolijker dan Fransie Bauer zijn om er met Fred van IT en Myra van Crediteren een gezellige avond van te maken zonder pagne.

Dus gaan wij morgen dansend in een knellende kokerjurk de kerstavond door. Met een beetje vloeibare hulp trachtend de ongemakkelijke afrastering tussen werk en privé te overbruggen. Navelstarend en gelukkig. Vrolijk kerstfeest. Cheers.
xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen