ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 7 december 2010

Smelly cat, smelly cat

What are they feeding you? Op de Zuidas houden we gelukkig ook oog voor kleinmenselijk leed. Bijgaande brief ontvingen we vandaag van een fan:

Lieve ZoZa’s,

Ik heb een mega –smell- probleem. Nee niet ik persoonlijk natuurlijk, maar mijn collega!

Er is een secretaresse bij ons werkzaam. Ze stinkt enorm! Ze rookt, heeft (veel) huisdieren en ik denk dat ze de douche nog niet heeft uitgevonden. Mijn vorige collega werd er zo misselijk van dat ze ergens anders is gaan zitten maar ik kan helaas geen kant op! Ik heb het aangekaart bij mijn manager maar die doet er niets aan.

Wat nu? Ik heb totaal geen band met haar anders had ik er wel direct wat van gezegd. Er zijn ook geen andere aan wie ik kan vragen of zij het zeggen. Help!

Liefs,
PhoebeLieve Phoebs,

Wat een verschrikkelijk probleem. Ook de ZoZa's hebben ervaring met collega's met een neiging tot oversharen. Of het nou gaat om speeksel, verhalen over schimmeltenen of lucthvervuiling, het is erg vervelend als collega's teveel persoonlijke ruimte innemen op kantoor.

Wat doe je aan die luchtvervuiling?

Je beschrijft dat jezelf al een en ander hebt geprobeerd, zoals:

- veel extra parfum opspuiten;
- allemaal kleine parfumtestertjes openzetten;
- Geklaagd bij de manager;
- Hardop tegen een collega gezegd “Je kunt het echt ruiken hé, als iemand huisdieren heeft” en
- “Jeetje, wat stinkt het hier zeg” (...)

Enough already!!! In beginsel verdient botte eerlijkheid niet de voorkeur op kantoor, maar soms kan het even niet anders. Je laat je toch niet zomaar wegdampen?

Je stinkende colleg is niet je baas. Het is dus niet nodig met geparfurmeerde watten in je neusgaten de werkdag uit te zitten en de luchtstroom te doorstaan. Het siert je dat je toch probeert begripvol te zijn. We hebben daarom allereerst een paar subtiele tips. Heb je je banjo al een keer gepakt? En een klein liedjes gezongen? Een bus deodorant op haar bureau gezet en haar een betekenisvolle blik toegeworpen?

Maar een "Sorry, maar ik ruik je een beetje. Misschien kan je daar wat aan doen?" mag ook best.

Misschien een beetje pijnlijk, maar, Phoebs, je laat je ook niet zomaar wegpufffen! Succes!

xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen