Doorgaan naar hoofdcontent

Smelly cat, smelly cat

What are they feeding you? Op de Zuidas houden we gelukkig ook oog voor kleinmenselijk leed. Bijgaande brief ontvingen we vandaag van een fan:

Lieve ZoZa’s,

Ik heb een mega –smell- probleem. Nee niet ik persoonlijk natuurlijk, maar mijn collega!

Er is een secretaresse bij ons werkzaam. Ze stinkt enorm! Ze rookt, heeft (veel) huisdieren en ik denk dat ze de douche nog niet heeft uitgevonden. Mijn vorige collega werd er zo misselijk van dat ze ergens anders is gaan zitten maar ik kan helaas geen kant op! Ik heb het aangekaart bij mijn manager maar die doet er niets aan.

Wat nu? Ik heb totaal geen band met haar anders had ik er wel direct wat van gezegd. Er zijn ook geen andere aan wie ik kan vragen of zij het zeggen. Help!

Liefs,
PhoebeLieve Phoebs,

Wat een verschrikkelijk probleem. Ook de ZoZa's hebben ervaring met collega's met een neiging tot oversharen. Of het nou gaat om speeksel, verhalen over schimmeltenen of lucthvervuiling, het is erg vervelend als collega's teveel persoonlijke ruimte innemen op kantoor.

Wat doe je aan die luchtvervuiling?

Je beschrijft dat jezelf al een en ander hebt geprobeerd, zoals:

- veel extra parfum opspuiten;
- allemaal kleine parfumtestertjes openzetten;
- Geklaagd bij de manager;
- Hardop tegen een collega gezegd “Je kunt het echt ruiken hé, als iemand huisdieren heeft” en
- “Jeetje, wat stinkt het hier zeg” (...)

Enough already!!! In beginsel verdient botte eerlijkheid niet de voorkeur op kantoor, maar soms kan het even niet anders. Je laat je toch niet zomaar wegdampen?

Je stinkende colleg is niet je baas. Het is dus niet nodig met geparfurmeerde watten in je neusgaten de werkdag uit te zitten en de luchtstroom te doorstaan. Het siert je dat je toch probeert begripvol te zijn. We hebben daarom allereerst een paar subtiele tips. Heb je je banjo al een keer gepakt? En een klein liedjes gezongen? Een bus deodorant op haar bureau gezet en haar een betekenisvolle blik toegeworpen?

Maar een "Sorry, maar ik ruik je een beetje. Misschien kan je daar wat aan doen?" mag ook best.

Misschien een beetje pijnlijk, maar, Phoebs, je laat je ook niet zomaar wegpufffen! Succes!

xoxo

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!


Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…