ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 9 december 2010

Verslaafd aan Twitter

Ik ben verslaafd aan Twitter. En nee, niet: ‘Ha ha ik ben verslaafd aan Twitter.’ Nee, meer: ‘Shit, waar is mijn I-phone, want ik ga cold turkey’.

Ik vertoon alle verschijnselen van een verslaafde. Voordat ik naar mijn werk ga check ik Twitter. Ik zoek op Zozuidas, Zo Zuidas, Zuidas, @ZoZuidas en ZoZiudas, voor het geval iemand een spelfout heeft gemaakt. ‘Better safe than sorry’. Dat doe ik niet één, maar twee en soms zelfs drie keer, voor het geval er iemand iets nieuws heeft gepost in die minuut die er zit tussen het checken van Zozuidas en ZoZiudas.

. Over het algemeen is er ’s ochtends geen nieuwe tweet te ontdekken. Maar ja, je weet maar nooit. Is er wel iets nieuws te lezen dan ga ik op onderzoek uit naar de twitteraar. Wie is deze @Mradini, die ons boek heeft gelezen? Hoeveel followers heeft deze persoon? En ik check ook uitgebreid zijn of haar profiel. Dit ritueel kan zo een uur duren, waardoor ik standaard te laat mijn huis verlaat zonder te hebben ontbeten.

Eenmaal op werk (een rit van ongeveer 20 minuten) start ik mijn computer en voordat ik mijn inbox open, die volgelopen is met werkzaamheden, check ik Twitter. Ik post nog even een tweet ‘Lekker weer aan het werk vandaag’ en hoop dat dit reacties op roept. Ik refresh de twitterpagina nog een keer, just in case. En staar nog even naar het scherm.
Ok. Nu echt aan het werk. We zijn inmiddels al weer een uur verder. Maar aan werken kom ik niet echt toe. Zou iemand mijn tweet hebben ge-retweet? Of misschien heeft iemand wel een antwoord gestuurd @Zozuidas, ik ben ook weer lekker aan het werk! En ik moet toch met een originelere tweet komen, dan krijg je altijd lekker veel reacties. Hmmm. Wat kan ik tweeten?
Ik heb mijn I-phone naast mij liggen en Tweetdeck is mijn meest gebruikte app. De hele dag ben ik aan het refreshen. Vaak zonder resultaat.

Als er dan eindelijk een keer een tweet gepost wordt die naar boven komt in mijn tweet zoektocht ben ik buiten zinnen. De tweet is voor mij wat een goedgevulde pijp is voor een crackhead en een winlijn met drie kersjes voor de fruitautomaatverslaafde. It is my reason for being. Het is een kort vreugde momentje. Een korte high en vlak daarna ben ik via de refresh button al weer op zoek naar de volgende high. Ik blijf liever nog even achter mijn computer zitten, dan dat ik ga lunchen met mijn collega’s. Ik ben afgevallen, mijn werk lijdt er onder en ik heb een grauw hoofd, door gebrek aan slaap en zonlicht.

Ik troost mijzelf met de gedachte dat er duizenden hele intelligente mensen aan twitter vastgezogen zitten. Ik ben slechts een beginner, dit gaat wel over. Of moet het 12 stappen plan hier aan te pas komen? #durftevragen...
.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo!
Via google kwam ik op deze blog terecht. Ik schrijf voor VIVA een verhaal over verslavingen, waaronder de Twitter-verslaving. Kan ik je mailen? Of jij mij (emailadres op website) Heb een vraagje!
Groet!
Elle Smolders
www.ellesmolders.nl

Een reactie plaatsen