ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 17 december 2010

Werkontduiking: de kersteditie


Vanaf maandag is het nog vijf dagen te gaan tot kerst. En jij wil niet die ene sucker zijn die uit misplaatste loyaliteit eerste en tweede kerstdag nog aan een deal met Saoedi Arabie zit te werken (daar doen ze niet aan kerst).

Dus is het zaak dat je deze dagen in de aanloop naar kerst je snorkel opzet, het is tijd voor een sessie werkontduiken, the christmas edition.
Dat betekent:deuren dicht, geen oogcontact met partners maken. Als je naar het kopieerapparaat loopt: ogen naar de grond en dik dossier in armen. JIJ HEBT HET DRUK. Druk genoeg om nog vijf dagen tot aan kerst steady te werken aan je dossiers.
Druk genoeg om niet nog een zaak in je mik geschoven te krijgen op het laatste moment.

Blijf tot ongeveer half 8 op kantoor. Dat is lang genoeg om druk te lijken. Maar je bent op tijd weg om als enige fee earner op de sectie aangesproken te kunnen worden door een dwalende partner die een dossier kwijt moet. Zorg dat je met de lunch buiten kantoor bent, geen tijd om getackeld te worden door een senior met een jeukerige dwang tot afschuiven.

Vervolgens ga je op kantoor met een dik dossier tussen de verschillende verdiepingen lopen, het trappenhuis is jouw beste vriend in deze duistere dagen. Even wat punten bespreken op de derde met Cornelie van Corporate. En dan naar Billie van Billing, een factuur bespreken.Je bent niet te vinden. Nog even volhouden en je bent veilig met de kerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen