ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.com







vrijdag 7 januari 2011

3 x Kantoorvoedsel dat je moet vermijden


Heb je Baileys afkickverschijnselen na de Kerst? Heb je in December de kerstkransjesschappen van de Appie leeggesnaaid? Ben je nu vijf kilo te zwaar? Dan ben je net als ik afgelopen maandag begonnen met Gezond Leven.

Gezond Leven gaat niet lekker samen met Werkend Leven. Of Leuk Leven, als je er over nadenkt. Geen suiker, geen carbs, geen alcohol, geen lol. Zonder voornoemde verboden middelen kom je als corporette de dag niet door. Helaas, die kilo's moeten eraf. Alleen al vanwege de glijdende schaal-effecten op de langere termijn. Als je nu niet ingrijpt kan je met Kerst 2014 alleen nog met een groothoeklens op de familiefoto.

Let op, dit zijn de 3 kantoorhappen die je dieetplan kunnen ondermijnen.

1. De Cappuccino
Zonder een dampende cappuccino/macchiato is de werkdag niet begonnen. Nog voordat Outlook is opgestart heb je er al twee achter je kiezen. Tussen 11 en 12 nog eens twee. En na de lunch eentje om je inkakmoment te verdrijven. Om vier uur de laatste. Ongemerkt giet je op een werkdag een literpak volle melk naar binnen. Beperk de fijne koffiemomentjes tot twee per dag, MAX.

2. De "gezonde" lunchsalade
Lalala, jij gaat het helemaal anders doen. Nuffig loop je de gebakken eieren met spek voorbij. Geen broodje pindakaas voor jou. Jij neemt de salade. Jij bent lekker bezig.
Let op, die "gezonde" lunchsalade wordt vaak aangemaakt met een pot Remia. Hartstikke lekkah, maar dan kan je beter meteen met je infuus aan de frituur gaan hangen.

3. De Balisto
De koning van de vieruurtjes. Oh Balisto, met je melkchocolaagje en je krokante granenbite. Met je aura van "gezond tussendoortje". Twee van je reepjes en ik ben niet meer te stoppen. Ik haal er gewoon nog twee. Hell, ik ga zelfs mijn chipknip voor je opladen.

Trap NOOIT in de Balistoval, it never stops.

Succes ZA'ers!

1 opmerking:

No name zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie plaatsen