Doorgaan naar hoofdcontent

3 x Kantoorvoedsel dat je moet vermijden


Heb je Baileys afkickverschijnselen na de Kerst? Heb je in December de kerstkransjesschappen van de Appie leeggesnaaid? Ben je nu vijf kilo te zwaar? Dan ben je net als ik afgelopen maandag begonnen met Gezond Leven.

Gezond Leven gaat niet lekker samen met Werkend Leven. Of Leuk Leven, als je er over nadenkt. Geen suiker, geen carbs, geen alcohol, geen lol. Zonder voornoemde verboden middelen kom je als corporette de dag niet door. Helaas, die kilo's moeten eraf. Alleen al vanwege de glijdende schaal-effecten op de langere termijn. Als je nu niet ingrijpt kan je met Kerst 2014 alleen nog met een groothoeklens op de familiefoto.

Let op, dit zijn de 3 kantoorhappen die je dieetplan kunnen ondermijnen.

1. De Cappuccino
Zonder een dampende cappuccino/macchiato is de werkdag niet begonnen. Nog voordat Outlook is opgestart heb je er al twee achter je kiezen. Tussen 11 en 12 nog eens twee. En na de lunch eentje om je inkakmoment te verdrijven. Om vier uur de laatste. Ongemerkt giet je op een werkdag een literpak volle melk naar binnen. Beperk de fijne koffiemomentjes tot twee per dag, MAX.

2. De "gezonde" lunchsalade
Lalala, jij gaat het helemaal anders doen. Nuffig loop je de gebakken eieren met spek voorbij. Geen broodje pindakaas voor jou. Jij neemt de salade. Jij bent lekker bezig.
Let op, die "gezonde" lunchsalade wordt vaak aangemaakt met een pot Remia. Hartstikke lekkah, maar dan kan je beter meteen met je infuus aan de frituur gaan hangen.

3. De Balisto
De koning van de vieruurtjes. Oh Balisto, met je melkchocolaagje en je krokante granenbite. Met je aura van "gezond tussendoortje". Twee van je reepjes en ik ben niet meer te stoppen. Ik haal er gewoon nog twee. Hell, ik ga zelfs mijn chipknip voor je opladen.

Trap NOOIT in de Balistoval, it never stops.

Succes ZA'ers!

Reacties

No name zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!