ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 24 januari 2011

Home Alone moment


Vandaag liep ik tevreden over de kantoorgang, presentatie onder mijn arm geklemd, Katy Perry hitje hummend. Ik had net een klus afgerond en het was pas 11:00 uur. Ik was nogal tevreden met mezelf en wilde deze blijheid delen met een collega.
Ik liep de kamer van mijn collega in en was al een eindje onderweg op mijn egotrip, toen ze zei: "Lekker bezig zeg. Nou, ik ga snel weer aan de slag met mijn File Reviews!" Haar kamergenoot haakte aan en zei, "Bleh, ja File Reviews, moet ik ook nog. Getsie."

Ik wenste ze succes en liep de kamer uit. File Reviews? Wat zijn dat? Heb ik nog nooit van gehoord. En ik werk hier al drie jaar.


Toen ik achter mijn computer ging zitten was ik al wat minder blij met mezelf. Een gevoel van onbehagen bekroop me. Had ik moeten weten wat dat zijn, File Reviews?
Doet iedereen dat regelmatig, File Reviews? Zo ja, is dat iets wat ik ook zou moeten doen?
Paniek. Ligt er ergens in de krochten van Outlook een tikkende tijdbom op me te wachten, bestaand uit drie jaar achterstallige File Reviews?

Op dat moment beleef ik een Kevin in Home Alone-moment. Het moment waarop Kevin beseft dat hij Home Alone is. AAAAAAAAAAAAAAH!
Ik kijk naar de deur. Mijn manager loopt langs, hij houdt zijn pas in bij mijn kamer. Straks komt hij binnen om een File Review circa maart 2009 vragen. En die heb ik niet!
Hij kijkt een beetje sloom de kamer in en loopt vervolgens door. Close call.

Nadat ik mezelf weer naar het Nu had gemediteerd, zocht ik de term File Review op intranet en las dat het een suf klusje is dat aan twee mensen per afdeling wordt uitbesteed. Niets gemist dus.

Helaas beleef ik regelmatig dit soort momenten. Bijvoorbeeld tijdens een vergadering waar over een term wordt gepraat alsof het een altijd aanwezig fenomeen is, een, - oh ja, tuurlijk, zo doen we dat hier - klus.
Maar dan weet ik dus niet waar het over gaat.

Als je ergens langer dan een half jaar werkt legt niemand je namelijk nog iets uit. En je durft het dan zelf al helemaal niet te vragen. Want zou je dan niet allang moeten weten wat File Reviewen is?
Dus knik ik mee, net als mijn collega's, die het misschien ook niet weten, en beleef ik af en toe een intens Home Alone moment.
Net als mijn collega's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen