Doorgaan naar hoofdcontent

Home Alone moment


Vandaag liep ik tevreden over de kantoorgang, presentatie onder mijn arm geklemd, Katy Perry hitje hummend. Ik had net een klus afgerond en het was pas 11:00 uur. Ik was nogal tevreden met mezelf en wilde deze blijheid delen met een collega.
Ik liep de kamer van mijn collega in en was al een eindje onderweg op mijn egotrip, toen ze zei: "Lekker bezig zeg. Nou, ik ga snel weer aan de slag met mijn File Reviews!" Haar kamergenoot haakte aan en zei, "Bleh, ja File Reviews, moet ik ook nog. Getsie."

Ik wenste ze succes en liep de kamer uit. File Reviews? Wat zijn dat? Heb ik nog nooit van gehoord. En ik werk hier al drie jaar.


Toen ik achter mijn computer ging zitten was ik al wat minder blij met mezelf. Een gevoel van onbehagen bekroop me. Had ik moeten weten wat dat zijn, File Reviews?
Doet iedereen dat regelmatig, File Reviews? Zo ja, is dat iets wat ik ook zou moeten doen?
Paniek. Ligt er ergens in de krochten van Outlook een tikkende tijdbom op me te wachten, bestaand uit drie jaar achterstallige File Reviews?

Op dat moment beleef ik een Kevin in Home Alone-moment. Het moment waarop Kevin beseft dat hij Home Alone is. AAAAAAAAAAAAAAH!
Ik kijk naar de deur. Mijn manager loopt langs, hij houdt zijn pas in bij mijn kamer. Straks komt hij binnen om een File Review circa maart 2009 vragen. En die heb ik niet!
Hij kijkt een beetje sloom de kamer in en loopt vervolgens door. Close call.

Nadat ik mezelf weer naar het Nu had gemediteerd, zocht ik de term File Review op intranet en las dat het een suf klusje is dat aan twee mensen per afdeling wordt uitbesteed. Niets gemist dus.

Helaas beleef ik regelmatig dit soort momenten. Bijvoorbeeld tijdens een vergadering waar over een term wordt gepraat alsof het een altijd aanwezig fenomeen is, een, - oh ja, tuurlijk, zo doen we dat hier - klus.
Maar dan weet ik dus niet waar het over gaat.

Als je ergens langer dan een half jaar werkt legt niemand je namelijk nog iets uit. En je durft het dan zelf al helemaal niet te vragen. Want zou je dan niet allang moeten weten wat File Reviewen is?
Dus knik ik mee, net als mijn collega's, die het misschien ook niet weten, en beleef ik af en toe een intens Home Alone moment.
Net als mijn collega's.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!