Doorgaan naar hoofdcontent

Kantoorvoornemens 2011

2010, we hebben het weer gezien. 2011, met je kop door de helluf. Althans, zo voelt het na die sloten wit, rood en bubbels, na tientallen diners en evenzoveel brakke happen the day after.
Mijn vatenstelsel kan zich inmiddels meten met dat van mijn kettingrokende "Eten is voor losers, ik drink alleen gin" oma.

Nu zit ik met een cholesterolprobleem en mijn laatste glas rode wijn (echt, de laatste) na te denken over morgen. Dan begint werkjaar 2011 in al zijn glorie. Wat ga ik dit jaar anders doen?

Met stip op 1:
In 2011 ga ik altijd op tijd naar kantoor. Op maandagochtend om 08:30, de rest van de week uiterlijk om 09:30 binnen. Niet meer van die sneue stiekeme entrees via het trappenhuis. Met een jas alvast uitgetrokken en over de arm schichtig om de deur kijken of je baas op de gang loopt. Trip trip trip de gang over naar je kamer, waar je kamergenoot je meewarig aankijkt terwijl je een loodgieter, tandarts, ander halfzacht excuus mompelt. Nein! Ik verban het stoute kind in mezelf naar de gang in 2011!

Nummer 2:
Mijn inbox zal op elk moment uit maximaal 10 e-mails bestaan. Inkomende e-mails worden vanaf nu terstond afgehandeld. Daarna worden ze gefiled in ordentelijke mapjes. Deze week zal ik me door de krochten van inbox 2010 worstelen. Outlook zal vanaf nu de Duitse nationaliteit aannemen: Grundlich und Punktlich!

Nummer 3:
Ik ben op kantoor om te werken. Niet van dat geouwehoer bij het cappuccino apparaat. Geen AIVD-stijl onderzoeken naar de antecedenten van scharrels. Asos-schmasos. Niet van dat paniekerige wegklikken als er een collega binnenkomt. Vanaf maandag 3 januari 2011 zal er van 09:30 (08:30 op maandag) tot 19:00 gewerkt worden.

Wat zijn jullie goede kantoorvoornemens?.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!