ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 12 januari 2011

Milkshake moord Morgan Stanley bankier

Bankiersliefje is een begerenswaardige maar lastige positie. We willen allemaal wel een Goldcard verkleefd met maatpak die ons laat terugtreden uit het TL licht en uitstappen bij de PC. Maar, een zakenbankier is eerder alpha aap dan knuffelbeer. En Bokito gedrag kan je dan niet weglachen bij het koffiezetapparaat, maar moet je serieus nemen thuis. Wij spreken niet alleen uit ervaring, daar worden hele (hilarische) websites aan gewijd (www.dabagirls.com).

De meeste DABA girls verdisconteren dat ongerief in hun maandelijkse toelage, maar soms schieten dollars te kort. Zoals in het geval van Nancy Kissel. Nancy was getrouwd met Robert. Eerst VP bij Goldman Sachs' Asian special situations group, later MD Distressed assets business bij Merrill Lynch. Robert was inderdaad distresster dan Jersey Shore's The Situation. Volgens Nancy was hij een werkgekke controlerende echtegenoot, die regelmatig cocaïne gebruikte sinds zijn jaartje MBA. Daarom begon ze een affaire met de klusjesman. Tot zover niets nieuws.

Maar, Nancy deer er vervolgens een tandje bovenop. Ze heeft Robert verdoofd met een cocktail van aarbeien, vanille ijs en slaapmiddelen en daarna neergeknuppeld met een standbeeldje. Vervolgens opgerold in een tapijtje, dat werd opgeslagen in een container. Zo.

Helaas houd je dat soort dingen toch nooit lang stil. Nancy werd in 2005 door de rechter in Hong Kong veroordeeld tot levenslang. Ze hield er wel een wikipedia´tje aan over.

Gisteren is de zaak heropend na hoger beroep en cassatie. Nancy geeft toe de moord te hebben gepleegd, maar doet een beroep op ontoerekeningsvatbaarheid. Jammer dat DABA girls nog niet bestond in 2003. Wie weet wat zo’n online uitlaatklep voor Nancy had betekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen