ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 20 januari 2011

Uit de kast


De dialoog met je garderobe is een dagelijks terugkerend ritueel op de Zuidas.

Kort, kort, kort, wat is kort? Bohemian. Die term kent Rik-Richard vast ook. Ik bedoel, hoe erg zijn een paar rafels aan je spijkerbroek?
En zo voorts. De Zwitserse bank UBS heeft daar een paginadik memorandum aan gewijd. Hoe toepasselijk!

Wij begrijpen het best. Een sterke stijl is een volstrekt onderschat onderdeel van het werkende bestaan. Overleven op de vorm begint met een verzorgd uiterlijk. Helaas is de UBS stijlgids uitgelekt naar de pers. UBS voelt zich wat in zijn hemd gezet door zoveel focus op de vorm. De bank heeft toegezegd het stuk bureaulabedekking terug te brengen tot de basics.

Wij hanteren daarvoor het Drie Vragen Model:

- Zou ik het aandoen naar een club?
- Zou ik het aandoen naar het strand?
- Zou Myrjam van de Poll dit dragen in GTST?

Drie keer ja is nee. Simpel. Maar, op de dag dat je zelf uit de kast komt, is wat je uit de kast trekt, ineens nog een stuk belangrijker.

Daarom zijn we blij met Jos van Raak. Al is het een jutezak. Die Audrey Hepburn best aan zou doen naar het strand.

En dan ga ik nu nog even een kappertje pakken.
Tot vanavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen