ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 1 februari 2011

De W.C. viezerik

Even een momentje aandacht voor een van onze lievelingsonderwerpen: poepen op kantoor. Wie kent hem niet, de mysterieuze w.c.terrorist die de kantoor w.c. achterlaat als Sjakie's chocoladefabriek.
Bij ons op kantoor wordt in zo'n geval een brainstorm georganiseerd met HR en Facilities. Uitkomst is meestal een briefje dat op de w.c. deur wordt geplakt met "Wilt u na w.c. bezoek de w.c. doortrekken? Dank u vriendelijk."

In New York doen ze niet aan polderen. Daar wordt meteen de oorlog verklaard aan viezeriken. Hatsee. Onze vriendelijke vrienden van Business Insider posten een briefje dat op alle deuren van een afdeling bij een unnamed investment bank in New York zou zijn geplakt.

'TO THE INCONSIDERATE A-HOLE WHO PERSISTS IN PLUGGING UP ONE OR MORE TOILETS EACH DAY, WE OFFER SOME SUGGESTIONS:

KILL ALL THE GERMS WITH LYSOL AND USE A SINGLE SEAT COVER

CRAP AT HOME AND SPARE US THE MESS

CRAP ON OTHER FLOORS AND SPREAD THE PAIN - PISS OFF THE ENTIRE FIRM, WHY DON'T YOU ?

STUDY FREUD AND FIGURE OUT WHY YOU ARE SO BLOODY ANALLY RETENTIVE

IF YOU MUSE USE THE PAPER TOWELS TO PROTECT YOUR PRECIOUS TUSHY, THEN AT LEAST HAVE THE COURTESY TO NOT FLUSH THEM AND PICK UP AFTER YOURSELF WHEN YOU ARE THROUGH

AND DON'T FORGET TO WASH YOUR HANDS

BTW - WE KNOW WHO YOU ARE

AND SHOULD THIS OUTRAGEOUSLY RUDE AND INCONSIDERATE BEHAVIOUR CONTINUE, YOU WILL BE REPORTED TO BOTH BUILDING SERVICES AND HR.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen