Doorgaan naar hoofdcontent

De W.C. viezerik

Even een momentje aandacht voor een van onze lievelingsonderwerpen: poepen op kantoor. Wie kent hem niet, de mysterieuze w.c.terrorist die de kantoor w.c. achterlaat als Sjakie's chocoladefabriek.
Bij ons op kantoor wordt in zo'n geval een brainstorm georganiseerd met HR en Facilities. Uitkomst is meestal een briefje dat op de w.c. deur wordt geplakt met "Wilt u na w.c. bezoek de w.c. doortrekken? Dank u vriendelijk."

In New York doen ze niet aan polderen. Daar wordt meteen de oorlog verklaard aan viezeriken. Hatsee. Onze vriendelijke vrienden van Business Insider posten een briefje dat op alle deuren van een afdeling bij een unnamed investment bank in New York zou zijn geplakt.

'TO THE INCONSIDERATE A-HOLE WHO PERSISTS IN PLUGGING UP ONE OR MORE TOILETS EACH DAY, WE OFFER SOME SUGGESTIONS:

KILL ALL THE GERMS WITH LYSOL AND USE A SINGLE SEAT COVER

CRAP AT HOME AND SPARE US THE MESS

CRAP ON OTHER FLOORS AND SPREAD THE PAIN - PISS OFF THE ENTIRE FIRM, WHY DON'T YOU ?

STUDY FREUD AND FIGURE OUT WHY YOU ARE SO BLOODY ANALLY RETENTIVE

IF YOU MUSE USE THE PAPER TOWELS TO PROTECT YOUR PRECIOUS TUSHY, THEN AT LEAST HAVE THE COURTESY TO NOT FLUSH THEM AND PICK UP AFTER YOURSELF WHEN YOU ARE THROUGH

AND DON'T FORGET TO WASH YOUR HANDS

BTW - WE KNOW WHO YOU ARE

AND SHOULD THIS OUTRAGEOUSLY RUDE AND INCONSIDERATE BEHAVIOUR CONTINUE, YOU WILL BE REPORTED TO BOTH BUILDING SERVICES AND HR.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …