ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 11 februari 2011

Een mond vol titulatuur

Ing, mr, drs B.G.H Boterannus RA, MA, CISA
Senior Corporate Internal Compliance Officer
Strategy & Research | Legal Counsel | Investment Advice

Okaaayyyee...
Sommige mensen denken indruk te kunnen maken met zoveel mogelijk titels op hun businesscard. Van hun middelbare school diploma tot aan hun diploma knutselen met watervaste verf of groene slip taikwando, alles staat geprint op de businesscard.

Dit geeft de Zuidasser een air van autoriteit. Niemand weet wat de afkortingen nu precies inhouden, maar het staat verdomde interessant. Heerlijk om je naam zo zwart op wit geprint te zien tussen al die belangrijke afkortingen in kapitalen. Helemaal als je ‘gewoon’ Jansen of Kampen heet. Dat straalt toch minder cachet uit, dan een dubbele achternaam. Daar verander je niks aan, maar je kan je gewone achternaam wel wegmoffelen tussen de vetgedrukte kapitalen.

De businesscard is de corporate groet op de Zuidas en is voor sommige mensen met een wazige functie een soort c.v. geworden. Altijd op zoek naar de volgende baan en bijbehorende signing bonus, weet je nooit wie jouw kaartje in handen krijgt. En degene kan maar beter onder de indruk zijn. Wie weet wat hij of zij nog voor je kan betekenen.

Dat knisperende papiertje met jouw naam, jouw titels en jouw functie in een mooi zilveren houdertje, ingegraveerd want gekregen van je vrouw toen je je nieuwe functie kreeg. Daar maak je indruk mee.

Dat niemand weet wat jij nu eigenlijk kan is bijzaak. Wat is er eigenlijk gebeurd met duidelijkheid. Boer Frans of Bakker Gerard is toch veel overzichtelijker?
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen