Doorgaan naar hoofdcontent

Een mond vol titulatuur

Ing, mr, drs B.G.H Boterannus RA, MA, CISA
Senior Corporate Internal Compliance Officer
Strategy & Research | Legal Counsel | Investment Advice

Okaaayyyee...
Sommige mensen denken indruk te kunnen maken met zoveel mogelijk titels op hun businesscard. Van hun middelbare school diploma tot aan hun diploma knutselen met watervaste verf of groene slip taikwando, alles staat geprint op de businesscard.

Dit geeft de Zuidasser een air van autoriteit. Niemand weet wat de afkortingen nu precies inhouden, maar het staat verdomde interessant. Heerlijk om je naam zo zwart op wit geprint te zien tussen al die belangrijke afkortingen in kapitalen. Helemaal als je ‘gewoon’ Jansen of Kampen heet. Dat straalt toch minder cachet uit, dan een dubbele achternaam. Daar verander je niks aan, maar je kan je gewone achternaam wel wegmoffelen tussen de vetgedrukte kapitalen.

De businesscard is de corporate groet op de Zuidas en is voor sommige mensen met een wazige functie een soort c.v. geworden. Altijd op zoek naar de volgende baan en bijbehorende signing bonus, weet je nooit wie jouw kaartje in handen krijgt. En degene kan maar beter onder de indruk zijn. Wie weet wat hij of zij nog voor je kan betekenen.

Dat knisperende papiertje met jouw naam, jouw titels en jouw functie in een mooi zilveren houdertje, ingegraveerd want gekregen van je vrouw toen je je nieuwe functie kreeg. Daar maak je indruk mee.

Dat niemand weet wat jij nu eigenlijk kan is bijzaak. Wat is er eigenlijk gebeurd met duidelijkheid. Boer Frans of Bakker Gerard is toch veel overzichtelijker?
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!