Doorgaan naar hoofdcontent

Everybody's getting married, I'm just getting drunk


He jessus, niet weer een. Dat was mijn reactie toen er deze week weer een vriendin belde om haar verloving mee te delen. Zei ik natuurlijk niet hardop. Ik draaide braaf mijn hysterische mee-kir bandje af. Speciaal opgenomen voor feesten, partijen en blijde mededelingen. Na het obligate ge-OMG! en een extra post op de budgetbegroting Huwelijken 2011 (daar gaat mijn vakantie) zocht ik wat rond op internet. Nadat ik hele huwelijks hater fora met gelijksgestemde digitale vrienden vond besefte ik dat ik niet alleen was. Een van mijn nieuwe vrienden kwam met de exacte verwoording van mijn mistroostig gevoel: "Everybody's getting married, I'm just getting drunk". Precies.
Het was nog maar twee jaar geleden dat mijn vriendinnen en ik al op maandagochtend de weekagenda circuleerden. Waar gaan we donderdagavond eten, vrijdagavond dansen, zaterdagavond drinken en zondagmiddag chillen? Samen op de hipste feestjes (althans dat dachten we) van de piste tot de Pacha, altijd aan het shinen. En toen de eerste vriendinnen de afslag samenwonen namen, maakten we grapjes. "Haha slome, nou we zien je volgend jaar wel weer...Succes met z'n sokken wassen."

Maar nu gaan ze ook trouwen. He, dat hadden we niet afgesproken. Samenwonen is nog omkeerbaar, trouwen is een tatoeage, Als je er weer vanaf wil dan is dat duur, pijnlijk, en je blijft altijd een littekentje zien. "Ik ga scheiden" klinkt toch anders dan "ik maak het uit". Die haast om alles dan maar meteen zwart wit vast te leggen is me dan ook een raadsel.

Terug naar vandaag. Het is al bijna vrijdagavond en terwijl mijn vriendinnen de plaatjes uit de nieuwe "Bruid" knippen voor hun huwelijksmoodboard (Wtf?), heb ik een schimmige single vriendin uit mijn telefoonboek opgespoord voor een wilde avond in het Paardje. Een ding weet ik zeker, een flinke Lauralel Chardonnay doet wonderen voor een sadface :(

Reacties

Mirthe zei…
Hahaha, so true! Ik wacht nog altijd op jullie onthulling hoor! Die is toen gecanceld in dwdd toch :(? (sad face, ik heb dus ook Lauralel Chardonnay nodig)
Zozuidas zei…
thanks Mirthe! Yup, een van ons zou in DWDD gaan shinen... maar dat ging even niet door. Wie weet! lfs
Sofie zei…
En dat is dus de reden dat je tegenwoordig als vrouw (net als Brdiget) mag blijven roken tot je gaat trouwen, je mag vooral niet dik worden voor dat je definitief gesettled bent, wat nog niet zo gemakkelijk is met al die drank. Opmerkelijk trouwens: NRC van vrijdag 18 feb achterpagina: niet-rokers schrijven boek waarom roken goed voor je is: met stip op 1...tegen de stress

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!