ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 18 februari 2011

Everybody's getting married, I'm just getting drunk


He jessus, niet weer een. Dat was mijn reactie toen er deze week weer een vriendin belde om haar verloving mee te delen. Zei ik natuurlijk niet hardop. Ik draaide braaf mijn hysterische mee-kir bandje af. Speciaal opgenomen voor feesten, partijen en blijde mededelingen. Na het obligate ge-OMG! en een extra post op de budgetbegroting Huwelijken 2011 (daar gaat mijn vakantie) zocht ik wat rond op internet. Nadat ik hele huwelijks hater fora met gelijksgestemde digitale vrienden vond besefte ik dat ik niet alleen was. Een van mijn nieuwe vrienden kwam met de exacte verwoording van mijn mistroostig gevoel: "Everybody's getting married, I'm just getting drunk". Precies.
Het was nog maar twee jaar geleden dat mijn vriendinnen en ik al op maandagochtend de weekagenda circuleerden. Waar gaan we donderdagavond eten, vrijdagavond dansen, zaterdagavond drinken en zondagmiddag chillen? Samen op de hipste feestjes (althans dat dachten we) van de piste tot de Pacha, altijd aan het shinen. En toen de eerste vriendinnen de afslag samenwonen namen, maakten we grapjes. "Haha slome, nou we zien je volgend jaar wel weer...Succes met z'n sokken wassen."

Maar nu gaan ze ook trouwen. He, dat hadden we niet afgesproken. Samenwonen is nog omkeerbaar, trouwen is een tatoeage, Als je er weer vanaf wil dan is dat duur, pijnlijk, en je blijft altijd een littekentje zien. "Ik ga scheiden" klinkt toch anders dan "ik maak het uit". Die haast om alles dan maar meteen zwart wit vast te leggen is me dan ook een raadsel.

Terug naar vandaag. Het is al bijna vrijdagavond en terwijl mijn vriendinnen de plaatjes uit de nieuwe "Bruid" knippen voor hun huwelijksmoodboard (Wtf?), heb ik een schimmige single vriendin uit mijn telefoonboek opgespoord voor een wilde avond in het Paardje. Een ding weet ik zeker, een flinke Lauralel Chardonnay doet wonderen voor een sadface :(

3 opmerkingen:

Mirthe zei

Hahaha, so true! Ik wacht nog altijd op jullie onthulling hoor! Die is toen gecanceld in dwdd toch :(? (sad face, ik heb dus ook Lauralel Chardonnay nodig)

Zozuidas zei

thanks Mirthe! Yup, een van ons zou in DWDD gaan shinen... maar dat ging even niet door. Wie weet! lfs

Sofie zei

En dat is dus de reden dat je tegenwoordig als vrouw (net als Brdiget) mag blijven roken tot je gaat trouwen, je mag vooral niet dik worden voor dat je definitief gesettled bent, wat nog niet zo gemakkelijk is met al die drank. Opmerkelijk trouwens: NRC van vrijdag 18 feb achterpagina: niet-rokers schrijven boek waarom roken goed voor je is: met stip op 1...tegen de stress

Een reactie plaatsen