Doorgaan naar hoofdcontent

De HipsterDe hipster. Niet het lage broekje, maar de vervelende american apparel adepten, die op zaterdag de Coffee Company verstoppen met hun macbook en sojamelk.
Hipsters hebben een unieke stijl die ze samen delen. Strak broekje in pastelkleur en preppy shirtje voor de he-hipster. Een parka en Episode jurk voor de she-hipster. Vintage ironisch element toevoegen. Check. Retrobril zonder sterkte op de neus. Klaar is Kitty.

Hipster zijn doe je niet van 9 tot 5. Het is een way of life.
In een verwarrend jaar, lang geleden, heb ik een paar maanden met een hipster gedate. Toen zag ik: het is een full time baan om uniek te zijn. Je moet naar een obscure platenwinkel om je schimmige muzieksmaak te ontwikkelen. Karma chanten. Uren in de legerdesheilston grabbelen op zoek naar net dat t-shirt dat zo lelijk is dat het weer ironisch is. Naar het veganistisch eethuis. Aan de maatschappijkritische documentaire werken. Dat kost tijd.

Na een tijdje heb ik mijn hipster vaarwel gezegd. Ik moest weer door. Toen ik dit filmpje zag moest ik even aan hem denken.

Reacties

Female81 zei…
Zeer treffend filmpje. Apart doen om het apart doen. Van die mensen die hun spullen (hun kleding, de muziek waar ze naar luisteren, enzovoort) bedacht eclectisch combineren, omdat dat lekker hip overkomt. Allemaal zogenaamd uniek. Maar in de basis allemaal hetzelfde.

Ik heb zelf - van nature - een eclectische muzieksmaak, maar durf het woord 'eclectisch' niet meer te gebruiken sinds het door hipsters misbruikt wordt, nu inmiddels een jaar of acht...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!