ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 10 februari 2011

De HipsterDe hipster. Niet het lage broekje, maar de vervelende american apparel adepten, die op zaterdag de Coffee Company verstoppen met hun macbook en sojamelk.
Hipsters hebben een unieke stijl die ze samen delen. Strak broekje in pastelkleur en preppy shirtje voor de he-hipster. Een parka en Episode jurk voor de she-hipster. Vintage ironisch element toevoegen. Check. Retrobril zonder sterkte op de neus. Klaar is Kitty.

Hipster zijn doe je niet van 9 tot 5. Het is een way of life.
In een verwarrend jaar, lang geleden, heb ik een paar maanden met een hipster gedate. Toen zag ik: het is een full time baan om uniek te zijn. Je moet naar een obscure platenwinkel om je schimmige muzieksmaak te ontwikkelen. Karma chanten. Uren in de legerdesheilston grabbelen op zoek naar net dat t-shirt dat zo lelijk is dat het weer ironisch is. Naar het veganistisch eethuis. Aan de maatschappijkritische documentaire werken. Dat kost tijd.

Na een tijdje heb ik mijn hipster vaarwel gezegd. Ik moest weer door. Toen ik dit filmpje zag moest ik even aan hem denken.

1 opmerking:

Female81 zei

Zeer treffend filmpje. Apart doen om het apart doen. Van die mensen die hun spullen (hun kleding, de muziek waar ze naar luisteren, enzovoort) bedacht eclectisch combineren, omdat dat lekker hip overkomt. Allemaal zogenaamd uniek. Maar in de basis allemaal hetzelfde.

Ik heb zelf - van nature - een eclectische muzieksmaak, maar durf het woord 'eclectisch' niet meer te gebruiken sinds het door hipsters misbruikt wordt, nu inmiddels een jaar of acht...

Een reactie plaatsen