ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 18 februari 2011

Kluun. Bedankt.

Haantjes - Kluun
Haantjes. Wij kennen er ook een paar. Gestudeerd in Amsterdam of Utrecht en soms in Rotterdam. Vaak lid geweest en populair in hun jaar. Begonnen aan een studie Rechten of Bedrijfskunde, maar goddank net op tijd geswitchd. Of het Haantje heeft zijn studie afgerond en was al begonnen aan zijn Zuidasbaan of traineeship bij Unilever of Heineken. Maar hij zag op tijd in, dat het leven als kantoorklerk niet voor hem was weggelegd.

Het leven kon sneller. Het leven kon spannender. Het leven kon creatiever. Dus is hij de reclame ingegaan. Hij heeft een netwerk dat goud waard is voor de creatieven die niet weten hoe ze aan tafel moeten komen bij de Zuidas captains of industry. Hij weet dat wel.

Zijn vriendjes kijken tegen hem op. Want hij weet waar de feestjes zijn. We zagen hem in Club 11 (toen Rauw nog in de 11 zat). We zagen hem in Paradiso (toen Manifesto nog in Paradiso was) of in de rij ervoor, breed uitmetend dat Manifesto pas echt gaaf was toen het nog in de Roxy was). We zagen hem knagend op Ibiza in de Pasha op F*ck me I’m Famous! Tijdens de closing parties uiteraard. Of onderuitgezakt op een stretcher in Miami aan een wodka-infuus op Nikki Beach. Ja. Het haantje weet wel waar de feestjes zijn. Als eerste van zijn vriendjes ging hij naar Lowlands (hij komt er al jaaaren). Als enige wist hij kaartjes te krijgen voor OHAF. En hij wist precies wanneer de Stubnitz Amsterdam aan deed. Hij was facking hip.

Ook wij keken tegen hem op. Hij had zich ontworsteld aan de Zuidas en begaf zich nu tussen de creatieven. Hij leefde het snelle leven in Amsterdam. Hij had de papieren van zich afgeschud en de stap gewaagd. Hij was echt goed bezig. Geen gebakken lucht en lades vol ongelezen memo’s meer. Nee. Hij was niet zo Zuidas.

Nu weten we beter. De commercieel creatief is een haantje, net als alle andere haantjes hier.

Bedankt Kluun. We hebben gelachen. En gehuild; kennelijk is het overal hetzelfde.

Xoxo
De zoza’s
.

2 opmerkingen:

EMS zei

Gisteren op Schiphol terug van reis. AKO boekenwinkel in de hal heeft mooi stapeltje Zo Zuidas met sticker TenPages.com. Mooi om te zien.

Anoniem zei

geweldig om te zien!

Een reactie plaatsen