Doorgaan naar hoofdcontent

Kluun. Bedankt.

Haantjes - Kluun
Haantjes. Wij kennen er ook een paar. Gestudeerd in Amsterdam of Utrecht en soms in Rotterdam. Vaak lid geweest en populair in hun jaar. Begonnen aan een studie Rechten of Bedrijfskunde, maar goddank net op tijd geswitchd. Of het Haantje heeft zijn studie afgerond en was al begonnen aan zijn Zuidasbaan of traineeship bij Unilever of Heineken. Maar hij zag op tijd in, dat het leven als kantoorklerk niet voor hem was weggelegd.

Het leven kon sneller. Het leven kon spannender. Het leven kon creatiever. Dus is hij de reclame ingegaan. Hij heeft een netwerk dat goud waard is voor de creatieven die niet weten hoe ze aan tafel moeten komen bij de Zuidas captains of industry. Hij weet dat wel.

Zijn vriendjes kijken tegen hem op. Want hij weet waar de feestjes zijn. We zagen hem in Club 11 (toen Rauw nog in de 11 zat). We zagen hem in Paradiso (toen Manifesto nog in Paradiso was) of in de rij ervoor, breed uitmetend dat Manifesto pas echt gaaf was toen het nog in de Roxy was). We zagen hem knagend op Ibiza in de Pasha op F*ck me I’m Famous! Tijdens de closing parties uiteraard. Of onderuitgezakt op een stretcher in Miami aan een wodka-infuus op Nikki Beach. Ja. Het haantje weet wel waar de feestjes zijn. Als eerste van zijn vriendjes ging hij naar Lowlands (hij komt er al jaaaren). Als enige wist hij kaartjes te krijgen voor OHAF. En hij wist precies wanneer de Stubnitz Amsterdam aan deed. Hij was facking hip.

Ook wij keken tegen hem op. Hij had zich ontworsteld aan de Zuidas en begaf zich nu tussen de creatieven. Hij leefde het snelle leven in Amsterdam. Hij had de papieren van zich afgeschud en de stap gewaagd. Hij was echt goed bezig. Geen gebakken lucht en lades vol ongelezen memo’s meer. Nee. Hij was niet zo Zuidas.

Nu weten we beter. De commercieel creatief is een haantje, net als alle andere haantjes hier.

Bedankt Kluun. We hebben gelachen. En gehuild; kennelijk is het overal hetzelfde.

Xoxo
De zoza’s
.

Reacties

EMS zei…
Gisteren op Schiphol terug van reis. AKO boekenwinkel in de hal heeft mooi stapeltje Zo Zuidas met sticker TenPages.com. Mooi om te zien.
Anoniem zei…
geweldig om te zien!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!


Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…