ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 1 februari 2011

Partnersalarissen - it's just complicated


Even een leuke schnabbel tussendoor. De vrouwelijke Goldman Sachs partner Abby Jose geeft in New York Times uitleg over de torenhoge salarissen van de jongens aan de top: "it's very difficult to know how to properly benchmark the compensation". Goed verhaal!

En de HR mevrouw zegt ook nog iets over het glazen plafond. What has changed over the years? "We can be more feminine, we can be more ourselves". Nou dat hopen wij ook. Alleen werkt deze dame wel bij HR.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen