Doorgaan naar hoofdcontent

Top 10 apps

Het is misschien niet zo Zuidas, maar de Blackberry’s zijn door de Zoza’s ingeruild voor een I-phone. Ok. Een heeft een HTC, maar die is daar niet al te blij mee .
De Blackberry is voor zakelijk verkeer en bovendien minder cool. Zo hebben we ook een nette Dell laptop voor werk, maar uiteraard een Macbook voor thuis. Creative wannabe’s. En dat begint met de gadgets, weten wij. Het was even wennen, maar inmiddels staat de smartphone vol met handige apps. Welke? Hieronder onze top 10.


# Hipstamatic. Ideaal voor de wannabe creatives. Met Hipstamatic maak je de mooiste foto’s zonder de dure fotovakschoolcursus te hoeven volgen.

# Nieuws. Parool, Nu.nl, Volkskrant, NYT, FD, NRCNext, GeenStijl, HuffingtonPost. Snel op de hoogte van de headlines. Het FD heeft ook de e-paper. Aan de hand van de headlines kun je bepalen wel of niet de krant betaald te downloaden.

# De 3voor12luisterpaal App. Even weg van Marco, Xander en Guus. Tijd voor iets nieuws. Te vinden via deze App.

# Angry Birds. Een zeer verslavend geestdodend spelletje, waarbij je een vogeltje met een mooi boogje wegschiet naar de bad guys. Voor als je forenst of op de WC zit.

# Shazam of Soundhound. Je kent het wel. Je bent in een kroeg en je hoort een nummer. Shit. Welk liedje is dit ook al weer. De discussie barst los. Iedereen kent het nummer, maar niemand weet van wie het is en hoe het nummer heet. Het ligt op het puntje van je tong. Shit. Een uur lang ben je gefrustreerd; hoe heet dit nummer ook al weer. Dit is verleden tijd. Shazam herkent het nummer dat gedraaid wordt. Uitermate handig.

# Saldo App. Onmisbaar voor de echte ZZA'er. Ik bankier bij ABN AMRO en daar hebben ze hem, maar ook de Rabobank en de ING hebben hem. Nooit meer hoef ik in de winkel te staan met een rood hoofd, en in grote letters op het pinapparaat ‘ONVOLDOENDE SALDO’. Bij twijfel check ik snel even mijn saldo voor ik de winkel binnenloop.

# T-mobile Belstatus.
Door een chronisch gebrek aan tijd buiten kantoor besteed ik iedere vrije minuut aan de telefoon om toch nog iets van het sociale leven op te snuiven. Al fietsend naar huis. Al treinend naar een vriendin of al lopend naar de supermarkt. Graag houd ik nog wat geld over voor een echt sociaal leven, deze app helpt mij daarbij.

# Tweetdeck. Zoals al eerder vermeld, ben ik verslaafd aan Twitter. Tweetdeck is dus onmisbaar.

# What’s App.
Superhandig om de sms kosten laag te houden. Helaas wel alleen als je vrienden dit ook hebben. Op de Zuidas is de What’s App nog niet helemaal goed doorgedrongen, dus het gebruik blijft bij mij nog even beperkt.

# Punchmachine.
De must have app voor de gefrustreerde Zuidasser. Even de stress uit je lijf slaan. Stel je baas voor aan het andere eind van je vuist en de 1000 punten zijn binnen.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!