ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 3 februari 2011

Top 10 apps

Het is misschien niet zo Zuidas, maar de Blackberry’s zijn door de Zoza’s ingeruild voor een I-phone. Ok. Een heeft een HTC, maar die is daar niet al te blij mee .
De Blackberry is voor zakelijk verkeer en bovendien minder cool. Zo hebben we ook een nette Dell laptop voor werk, maar uiteraard een Macbook voor thuis. Creative wannabe’s. En dat begint met de gadgets, weten wij. Het was even wennen, maar inmiddels staat de smartphone vol met handige apps. Welke? Hieronder onze top 10.


# Hipstamatic. Ideaal voor de wannabe creatives. Met Hipstamatic maak je de mooiste foto’s zonder de dure fotovakschoolcursus te hoeven volgen.

# Nieuws. Parool, Nu.nl, Volkskrant, NYT, FD, NRCNext, GeenStijl, HuffingtonPost. Snel op de hoogte van de headlines. Het FD heeft ook de e-paper. Aan de hand van de headlines kun je bepalen wel of niet de krant betaald te downloaden.

# De 3voor12luisterpaal App. Even weg van Marco, Xander en Guus. Tijd voor iets nieuws. Te vinden via deze App.

# Angry Birds. Een zeer verslavend geestdodend spelletje, waarbij je een vogeltje met een mooi boogje wegschiet naar de bad guys. Voor als je forenst of op de WC zit.

# Shazam of Soundhound. Je kent het wel. Je bent in een kroeg en je hoort een nummer. Shit. Welk liedje is dit ook al weer. De discussie barst los. Iedereen kent het nummer, maar niemand weet van wie het is en hoe het nummer heet. Het ligt op het puntje van je tong. Shit. Een uur lang ben je gefrustreerd; hoe heet dit nummer ook al weer. Dit is verleden tijd. Shazam herkent het nummer dat gedraaid wordt. Uitermate handig.

# Saldo App. Onmisbaar voor de echte ZZA'er. Ik bankier bij ABN AMRO en daar hebben ze hem, maar ook de Rabobank en de ING hebben hem. Nooit meer hoef ik in de winkel te staan met een rood hoofd, en in grote letters op het pinapparaat ‘ONVOLDOENDE SALDO’. Bij twijfel check ik snel even mijn saldo voor ik de winkel binnenloop.

# T-mobile Belstatus.
Door een chronisch gebrek aan tijd buiten kantoor besteed ik iedere vrije minuut aan de telefoon om toch nog iets van het sociale leven op te snuiven. Al fietsend naar huis. Al treinend naar een vriendin of al lopend naar de supermarkt. Graag houd ik nog wat geld over voor een echt sociaal leven, deze app helpt mij daarbij.

# Tweetdeck. Zoals al eerder vermeld, ben ik verslaafd aan Twitter. Tweetdeck is dus onmisbaar.

# What’s App.
Superhandig om de sms kosten laag te houden. Helaas wel alleen als je vrienden dit ook hebben. Op de Zuidas is de What’s App nog niet helemaal goed doorgedrongen, dus het gebruik blijft bij mij nog even beperkt.

# Punchmachine.
De must have app voor de gefrustreerde Zuidasser. Even de stress uit je lijf slaan. Stel je baas voor aan het andere eind van je vuist en de 1000 punten zijn binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen