ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 3 februari 2011

Zo Zuidas, zo bontjas


Want ja, het kan zomaar gebeuren dat je de comfortabele Zuidas inwisselt voor een Russisch berenvel. Niet vaak, maar het gebeurt wel.

En wat je daar, in het buitenland, dan doet? Volgens je baas vul jij met je expertise een essentieel kennis-gat op, op dat Moskouse kantoor. In werkelijkheid is er gewoon geen Rus met hersenen te vinden die niet allang heeft bedacht dat het buiten Rusland een stuk aangenamer is. En heeft het Moskouse kantoor dus een schrijnend gebrek aan mensen. En zo vertrek jij, onder het mom van internationale verbreding en het vergroten van je netwerk, met je expertise naar Rusland.

En wat blijkt? De glamour van het buitenland klinkt vooral erg leuk.. Want het blijft fijn om je bellende vrienden weg te drukken en er een sms achteraan te sturen in de trant van: ‘Kan even niet opnemen, voor werk in Moskou, bel later,’ of: ‘Heb jij die bontjas van je oma nog? Ik ga namelijk naar Rusland, schijnt daar erg in te zijn,’ of: ‘Nee, zondag lunch kan niet, dan neem ik het vliegtuig naar mijn werk’. Maar naast dit, niet mis te verstane, voordeel aan je nieuwe buitenlandse baan, valt het verdomd tegen, die glamour.

Werken in het buitenland is namelijk een dekmantel voor werken-tot-er-geen-nacht-meer-in-de-dag-zit. Oftewel, verdubbeling van je toch al niet zo korte Zuidas uren. Bijzonder veel van de stad zie je dus niet. Want nadat je om 7u ’s ochtends je eitjes naar binnen hebt gewerkt, in dat inderdaad zeer chille hotel, staat de taxi klaar en begint een dag op kantoor die meestal niet eindigt tot middernacht. Waarna je terugkeert op je kamer, om daar nog even de laatste dingen af te maken.

Buiten de sporadische gouden koepel, of andere bezienswaardigheid vanuit de taxi, zie je dus bijzonder weinig van de stad. En in hoeveelheid slaap ga je er ook al niet op vooruit, ondanks het gebrek aan sociale verplichtingen. Bovendien heb je het hotel en de restaurants na 3 dagen ook wel gezien.

En toch, toch ga je. Ging ik. Want bovenstaande is natuurlijk niets nieuws. Ik wist precies wat mij te wachten stond.

Waar doe ik het dan voor? Voor die ene avond, waarop je ineens wel op het Rode Plein naar de muren van het Kremlin staat te kijken. Voor het gevoel dat bij iedere beweging die je maakt een man klaar staat om je tas aan te pakken, of de deur voor je te openen – zelfs in de metro. Voor de bizarre situatie waarin je een Russische secretaresse probeert uit te leggen dat je wilt lunchen en zij denkt dat je op zoek bent naar een sigaret. Voor de ervaring dat vergaderen overbodig is en iemands wil gewoon wet is. Voor het biertje met je Russische collega’s, die misschien heel nors kijken, maar helemaal los gaan op de dansvloer. Voor het feit dat moeilijk bereikbaar zijn soms ook wel rustig is. Voor de ervaring van 100 bontjassen om je heen en niemand met een spuitbus te bekennen…

En dit is nog maar het begin, wie weet wat me nog te wachten staat!

Rest mij nog een ding,

Groetjes uit Moskou!

1 opmerking:

Evelyn Russell zei

Testimony of financial breakthrough from GOD through the help of Funding Circle Loan INC. (fundingloanplc@yahoo.com OR Call/Text +14067326622)

Hi I'am Evelyn Russell resident at 808 NE 19th St Oklahoma City, I am a single mother blessed with 2 daughters. For a while now I have been searching for a genuine loan lender who could help me with a loan as I no longer have a job, all I got were hoodlums who made me trust them and at the end they took my money without giving me any loan, my hope was lost, I got confused and frustrated, it became difficult for my family to feed with a good meal, I never wanted to have anything to do with any loan lending companies on the internet again. Not until I met a Godsent loan lender that changed my life and that of my family Through the help of a fellowship member "a lender with the fear of God in him Mr JASON RAYMOND, he was the man God sent to elevate my family from suffering. At first I thought it wasn’t going to be possible due to my previous experience until I received my loan worth $135,000.00 USD in less then 24hours. So my advise to anyone out there genuinely in need of a loan is to contact Funding Circle Loan INC through this official email:- fundingloanplc@yahoo.com OR Call/Text +14067326622 and be financial lifted.Een reactie plaatsen