ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 3 maart 2011

Advocates moeten afvallen


Ben je liever slim en onknap of bloedmooi maar uberdom? Als ik mocht kiezen tussen het hoofd van Nathalie Portman met een herseninhoud van twee cellen, of een mwah matig hoofd maar wel een rechtstreeks lijntje met Einstein dan wist ik het wel. Mijn naam is Nathalie. Mooi zijn opent deuren die voor minder bedeelden gesloten blijven, hoe slim je als Diny Dweilhoofd dan ook mag zijn.

Dat je een zeseneenhalf voor je scriptie kan compenseren met een guitig koppie en een vlotte babbel is op de Zuidas dan ook geen geheim. Een beetje eye candy is goed voor elke firm, en daarbij zijn het niet alleen de dames die dienen ter deco- en inspiratie. Op elke zichzelf respecterende corporate sectie hoort minstens een snelle hardbody met surfhobby rond te lopen.

Een Amerikaanse lawschool doet al vast aan de nodige prep en stuurt zijn rechtenstudentes naar de sportschool onder het mom van een cursus netwerken. Hmm, ik moet ook nodig weer eens bijpraten met de crosstrainer.
Op de uitnodiging voor de net-work out staat: Whether they admit it or not, many employers fel that having pretty female employees will reflect well on their firm."

OK, als dat zo is, dan mogen die firms wel eens wat meer gaan investeren in hun human beauty capital. Een flinke pot La Mer om het gebrek aan daglicht en zuurstof te counterbalancen. Een preventieve Botoxbehandeling met Kerst. Een kantoorkapper die de highlights opfrist. Helaas heb ik HR nog niet kunnen overtuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen