Doorgaan naar hoofdcontent

Erica HystericaErica Hysterica. De overspannen collega die alles zwaar, moeilijk en niet te doen vindt. De inspiratie voor Geers'
"ik heb er de kracht niet voor" t-shirt. Met een stem als een piepende schommel staat ze voor tienen op mijn kamer te gillen dat er iets mis is. Haar leven. Een memo. Een afhaalmaaltijd die haar twaalf uur later nog steeds achtervolgt. Grote en kleine ongemakken. Erica vindt alles even erg.
Als ze op de gang aan komt galloperen is dat m'n cue om de waterkoker bij te vullen. Helaas heeft Erica naast irritaties ook last van het plakbandsyndroom. Soms is het de hele ochtend me and my shadowop kantoor. Erica wil het liefst altijd feedbacken, een luisterend oor en sparren. Mag ik even iets tegen je aanhouden? hoor ik dan uit de hoek van de kamer. Voor ik het weet staat ze schuin achter mijn stoel in mijn oor te roepen dat ze het gewoon AFSCHUWELIJK vindt van Pietje en ONACCEPTABEL van Marietje.
Op z'n moment ga ik in mijn inner yogacentrum op een denkbeeldig matje de zonnegroet doen. Een paar minuten kijk ik in stilte naar de gillende Erica, ik geef haar mijn liefste glimlach en draai me dan weer terug naar het beeldscherm. Na een periode van non interactie is Erica leeggelopen en loopt ze weer naar haar kamer. Daar ligt het volgende levensbedreigende issue te wachten. Na drie minuten gisten barst de dramavulkaan weer uit, maar deze keer mag de secretaresse het opvangen. Erica geeft me een enorm goed gevoel over mezelf. Naast haar ben ik zo zen als een bergbeekje.

Reacties

Anoniem zei…
love u!
Anoniem zei…
Singel, (jongeman 45 surinaams/indisch,) zoekt een leuke dame. Heb je zin om in de Blauwe Engel, Wildschut of een tentje naar jouw keuze iets te gaan drinken, om nader kennis te maken, dan ga ik graag met jou/jullie/collega's mee.
Ik hoop op een leuke reactie!
Have a nice weekend!

Bye Ray,
0650275335
Anoniem zei…
haha dit is toch geen dating site?
Anoniem zei…
Herkenbaar! En respect dat je je in weet te houden. Ik (man btw) heb mezelf helaas eens laten verleiden tot eerlijk zeggen wat ik er van vind. . . . beginnersfout!


@Ray: hoeveel onzin sms-jes van verveelde ZA'ers heb je inmiddels al gehad?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …