ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 17 maart 2011

Erica HystericaErica Hysterica. De overspannen collega die alles zwaar, moeilijk en niet te doen vindt. De inspiratie voor Geers'
"ik heb er de kracht niet voor" t-shirt. Met een stem als een piepende schommel staat ze voor tienen op mijn kamer te gillen dat er iets mis is. Haar leven. Een memo. Een afhaalmaaltijd die haar twaalf uur later nog steeds achtervolgt. Grote en kleine ongemakken. Erica vindt alles even erg.
Als ze op de gang aan komt galloperen is dat m'n cue om de waterkoker bij te vullen. Helaas heeft Erica naast irritaties ook last van het plakbandsyndroom. Soms is het de hele ochtend me and my shadowop kantoor. Erica wil het liefst altijd feedbacken, een luisterend oor en sparren. Mag ik even iets tegen je aanhouden? hoor ik dan uit de hoek van de kamer. Voor ik het weet staat ze schuin achter mijn stoel in mijn oor te roepen dat ze het gewoon AFSCHUWELIJK vindt van Pietje en ONACCEPTABEL van Marietje.
Op z'n moment ga ik in mijn inner yogacentrum op een denkbeeldig matje de zonnegroet doen. Een paar minuten kijk ik in stilte naar de gillende Erica, ik geef haar mijn liefste glimlach en draai me dan weer terug naar het beeldscherm. Na een periode van non interactie is Erica leeggelopen en loopt ze weer naar haar kamer. Daar ligt het volgende levensbedreigende issue te wachten. Na drie minuten gisten barst de dramavulkaan weer uit, maar deze keer mag de secretaresse het opvangen. Erica geeft me een enorm goed gevoel over mezelf. Naast haar ben ik zo zen als een bergbeekje.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

love u!

Anoniem zei

Singel, (jongeman 45 surinaams/indisch,) zoekt een leuke dame. Heb je zin om in de Blauwe Engel, Wildschut of een tentje naar jouw keuze iets te gaan drinken, om nader kennis te maken, dan ga ik graag met jou/jullie/collega's mee.
Ik hoop op een leuke reactie!
Have a nice weekend!

Bye Ray,
0650275335

Anoniem zei

haha dit is toch geen dating site?

Anoniem zei

Herkenbaar! En respect dat je je in weet te houden. Ik (man btw) heb mezelf helaas eens laten verleiden tot eerlijk zeggen wat ik er van vind. . . . beginnersfout!


@Ray: hoeveel onzin sms-jes van verveelde ZA'ers heb je inmiddels al gehad?

Een reactie plaatsen