ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 9 maart 2011

Gezocht: babydaddy?


Gisteren was ik op kraambezoek bij het zoveelste vriendinnetje dat aan boord van het Moederschip is gegaan. De kamer waar de thermostaat op subSahara stond, de blije Libellevrouw formally known as vriendin en het spartelende larfje waar iedereen op gefocust was. Lief, jazeker. Maar na een uurtje of twee kreeg ik het te warm en excuseerde me met een “Tsjonge, dit is echt de mooiste baby die ik ooit heb gezien.”

Buiten bij mijn fiets diepte ik uit de krochten van mijn telefoonlijst Schimmel, mijn schimmige single gelegenheidsvriendin. Zij was net bij haar ouders langsgegaan. Die bleven haken op “wanneer worden wij nou eens grootouders. Je nichtjes hebben allemaal al baby’s. Tante Jeanette vindt het ook sneu voor ons.” Kortom, tijd voor een doordeweekse bender in de Mazzeltof met de andere hopelozen en eeuwig onvolwassenen.
Een gedeelde fles zuur wit later, hadden Schimmel en ik het over het gewraakte thema van de avond: het moederschap. Onze moeders hadden op onze leeftijd al twee kinderen. Baby’s rukken langzaam op in onze vriendinnengroep. Over twee jaar heeft de meerderheid van onze besties een kind. Bizar. Maar hoe weet je nou of je met iemand een kind wil? Wanneer ben je daar klaar voor? Heb je op een dag als je naar je vriend kijkt: Ja. Spoel die pil maar door de plee. Laten we ons voortplanten samen. Of moet je op zoek naar een Vader-voor-je-kinderen? Op zoek naar je babydaddy. Getsie, hoe getto!

Schimmel wist de antwoorden ook niet. We keken naar de lege fles op tafel. We keken naar de rest van de aanwezigen. Het werd laat in de Mazzeltof.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen