Doorgaan naar hoofdcontent

In sorbetkleuren het mijsje van kantoor


Vaak bereiken modevragen onze inbox. Van stagiairs tot provinciaaltjes
en van afgestudeerden tot oud gedienden met carrièreswitch wensen.
Iedereen vraagt zich af. Wat moet ik aan op de Zuidas? Voor een goed advies raden wij je aan ons boek te kopen. (Zie link hier rechts.) In deze serie proberen wij de laatste catwalk trends te koppelen aan een office look. Van -tierende- Galliano tot -heks- Westwood en -barbiepop
gone bad- Donnatella. Wij kijken wat er rond loopt en delen je in onze shoppingtrips die uiteraard tijdens werkuren op het net plaatsvinden ;)
We beginnen vandaag dicht bij huis met de show van Dries van Noten. Dries van Noten heeft deze week zijn wintercollectie gepresenteerd.

Zijn zomercollectie wordt door de fashionistas beschreven als werelds kalm en neutraal met sorbetkleuren.
De jasjes zijn super oversized. Een beetje alsof je een 10-jarige bent die het jasje van haar vader heeft aangetrokken, maar dan fashionable.
Aangezien je op kantoor er niet teveel als een 10-jarige uit wilt zien, adviseren wij de jasjes iets meer op maat te nemen. Een goed alternatief is bijvoorbeeld dit jasje van ASOS. Verder is wit neutraal het helemaal. Zorg voor goed ondergoed en dan kan wit zeker naar kantoor (niet te vaak en alleen als Piet P. tussen de bbqende Hollanders staat en het dus hoogzomer is). Zie bijvoorbeeld dit jurkje van LaDress. De sorbetkleuren kunnen ook heel goed gecombineerd worden met lichtgrijs. Net als met wit geldt hier: goed ondergoed en alleen in hoogzomer. Een
leuk grijs pak, gecombineerd met een topje in sorbetkleuren, ben jij het heerlijke mijsje van kantoor. Succes.
Ennnn shopze!

Xoxo

Reacties

Anoniem zei…
Mijsje --> Meisje ?
Anoniem zei…
Ja, beetje jammer alleen dat Dries van Noten bont gebruikt in zijn collectie. Dat kan, ook op de Zuidas, echt niet meer :(
JAN zei…
ik denk: mijsje = mijn ijsje?
Gabi G zei…
mijsje is een woordspeling op grijs muisje
JAN zei…
ik vind die kleding op de foto's niet bepaald grijze muisjeskleding!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!