ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 7 maart 2011

Nooit te oud om te housen

Afgelopen weekend boekten we een retourtje 2002. 5 days off bracht ons een driedaagse bender en verplicht bank hangen tussen 14 en 18. Met het verschil dat we geen achttien meer zijn. En vrijdag ons dit keer een echte vrije dag kostte in plaats van een paar gemiste colleges. Is dat niet heel kinderachtig, vroeg ik mij vegeterend op de bank af. Andere mensen brengen hun pensioensopbouw in kaart in plaats van het leven van MTV's Whitney Port op zo'n vrije dag . Maar vrijdag hadden we het beste van 5days off nog niet gehad. Vrijdag, waren we Marcel nog niet tegen het lijf gelopen.

Zaterdag begon sowieso sterk in de Melkweg. Hercules & the Love Affair presenteerde een African gay queen die zijn enorme billen draaide als een wasmasjien, een stoer Chineesje en een reincarnatie van Freddy Mercury. Het driekoppig camp kamp zong prachtig en werd begeleid door een hardbody dj matroos die net was weggelopen uit een Jean Paul Gaultier reclame. Het bubbelende rarieitenkabinet maakte dat ook wij, corporettes met eerste rimpel en driedaagse wallen, ons weer welkom voelden tussen de frisse hipsters.

En toen spotten wij Marcel. Marcel is een heerlijke man. Niet alleen vanwege zijn eigen stijl (grijs t-shirt, korte broek, rode bretels). Niet omdat hij meteen een arm om je nek slaat tijdens het praten. Niet omdat hij crea tekenen combineert met koffie schenken in zijn eigen Bed&Breakfast op de gracht. Niet omdat hij al vanaf zijn zeventiende meedraait in het Amsterdamse uitgaanscircuit en alles wist te vertellen over de dj's op het feestje. Zelfs niet omdat hij goeie moves had en om vijf uur nog stond te dansen.

Marcel is 75 jaar jong. En volgens Marcel "ben je nooit te oud om te housen."
Marcel is onze held. Op naar het volgende feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen