ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 15 maart 2011

Sphoonkle


Sphoonkle. Het klinkt als een grote olifantenhoop. Het is marktplaats voor juridisch advies. De New Yorkse rechtenstudent Robert Niznik bedacht het forum, waar cliënten in spe online kunnen zoeken naar juridisch advies tegen de scherpste prijs. Ziet u het voor zich? "Prijsknallers!! DLA doet DD voor minder dan 10E!"

De site werd gisteren gelanceerd in de US of A, niet zonder kritiek.
Niznik’s streven is juridisch advies toegankelijk te maken voor Jan en Alleman. Maar hoe weet Jan Modaal wat de beste prijs/kwaliteit verhouding is in juriland? Daarvoor schakelt hij nu juist een deskundige in. En wat heb je aan het advies van een beunhaas die opereert tegen bodemprijzen, maar de route naar de Gall&Gall beter kent dan de wet?

Ook de togaklagers fronsen het voorhoofd. Straks moet iedereen meedansen in de limbo om het laagste uurtarief. How low can you go. Zitten wij over tien jaar met een aanvullende uitkering op slootwater koffie overuren te draaien voor een grijpstuiver.

Zo’n vaart zal het toch niet lopen. De towers of powers op de Zuidas worden waarschijnijk niet door de online adviesmachine geraakt. Nieuwe designmeubelen worden op marktplaats immers ook niet tegen bodemprijzen verkocht. Daar bestaat een aparte markt voor.

Maar er liggen andere, schrijnender, gevaren op de loer aan de andere kant van de oceaan. Zoals de software waarmee 570.000 documenten in twee dagen kunnen worden gescand. Een regelrechte bedreiging voor een ouderwets potje DD-en op de vrijdagochtend. Nooit meer acht uur volslapen in een online dataroom na een lange donderdagnacht. Niet meer tien keer schuin over dezelfde pdf pagina's tegen een billable ratio van 150%. Dat noopt nog tot creatievere methodes om je uren omhoog te krikken. Straks ontwikkelen ze ook nog software om volautomatisch SPA’s te vergelijken. Wat betekent dat voor een corporate stagiair? Buh bye.

De echte verliezers zijn ondertussen de allerarmsten en de grote onwetenden. Die mogen via Sphoonkle op zoek naar een afdankertje voor een habbekrats. Kapitalisme pur sang.

1 opmerking:

Chester Brian zei

Welkom bij Chester Brain Loan Service .... (Brianloancompany@yahoo.com)

Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financieel puinhoop of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om een ​​mooie Small Scale en medium business te starten? Heb je een lage credit score en vind je het moeilijk om kapitaallening van lokale banken en andere financiële instellingen te verkrijgen? Onze leningen We zijn goed verzekerd voor maximale beveiliging is onze prioriteit. Onze voornaamste doel is om u te helpen de dienst te verdienen die u verdient. , Ons programma is de snelste manier om te krijgen wat u nodig hebt in een snap. Verminder uw betalingen om de last op uw maandelijkse kosten te verlichten. Verkrijg flexibiliteit waarmee u voor elk doel kunt gebruiken - van vakanties tot onderwijs, tot unieke aankopen

Wij bieden een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder: Business Planning, Commercial and Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Debt Consolidatie Leningen, Bedrijfsleningen, Privé Leningen, Huisherfinancieringslening met lage rente @ 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsinstellingen. Krijg het beste voor uw familie en ook uw droomhuis met ons algemene leningstelsel.

Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via email: {Brianloancompany@yahoo.com} OF Whatsapp en tekst (803) 373-2162

bedankt voor uw medewerking
Chester Brain ..

Een reactie plaatsen