Doorgaan naar hoofdcontent

Sphoonkle


Sphoonkle. Het klinkt als een grote olifantenhoop. Het is marktplaats voor juridisch advies. De New Yorkse rechtenstudent Robert Niznik bedacht het forum, waar cliënten in spe online kunnen zoeken naar juridisch advies tegen de scherpste prijs. Ziet u het voor zich? "Prijsknallers!! DLA doet DD voor minder dan 10E!"

De site werd gisteren gelanceerd in de US of A, niet zonder kritiek.
Niznik’s streven is juridisch advies toegankelijk te maken voor Jan en Alleman. Maar hoe weet Jan Modaal wat de beste prijs/kwaliteit verhouding is in juriland? Daarvoor schakelt hij nu juist een deskundige in. En wat heb je aan het advies van een beunhaas die opereert tegen bodemprijzen, maar de route naar de Gall&Gall beter kent dan de wet?

Ook de togaklagers fronsen het voorhoofd. Straks moet iedereen meedansen in de limbo om het laagste uurtarief. How low can you go. Zitten wij over tien jaar met een aanvullende uitkering op slootwater koffie overuren te draaien voor een grijpstuiver.

Zo’n vaart zal het toch niet lopen. De towers of powers op de Zuidas worden waarschijnijk niet door de online adviesmachine geraakt. Nieuwe designmeubelen worden op marktplaats immers ook niet tegen bodemprijzen verkocht. Daar bestaat een aparte markt voor.

Maar er liggen andere, schrijnender, gevaren op de loer aan de andere kant van de oceaan. Zoals de software waarmee 570.000 documenten in twee dagen kunnen worden gescand. Een regelrechte bedreiging voor een ouderwets potje DD-en op de vrijdagochtend. Nooit meer acht uur volslapen in een online dataroom na een lange donderdagnacht. Niet meer tien keer schuin over dezelfde pdf pagina's tegen een billable ratio van 150%. Dat noopt nog tot creatievere methodes om je uren omhoog te krikken. Straks ontwikkelen ze ook nog software om volautomatisch SPA’s te vergelijken. Wat betekent dat voor een corporate stagiair? Buh bye.

De echte verliezers zijn ondertussen de allerarmsten en de grote onwetenden. Die mogen via Sphoonkle op zoek naar een afdankertje voor een habbekrats. Kapitalisme pur sang.

Reacties

Chester Brian zei…
Welkom bij Chester Brain Loan Service .... (Brianloancompany@yahoo.com)

Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financieel puinhoop of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om een ​​mooie Small Scale en medium business te starten? Heb je een lage credit score en vind je het moeilijk om kapitaallening van lokale banken en andere financiële instellingen te verkrijgen? Onze leningen We zijn goed verzekerd voor maximale beveiliging is onze prioriteit. Onze voornaamste doel is om u te helpen de dienst te verdienen die u verdient. , Ons programma is de snelste manier om te krijgen wat u nodig hebt in een snap. Verminder uw betalingen om de last op uw maandelijkse kosten te verlichten. Verkrijg flexibiliteit waarmee u voor elk doel kunt gebruiken - van vakanties tot onderwijs, tot unieke aankopen

Wij bieden een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder: Business Planning, Commercial and Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Debt Consolidatie Leningen, Bedrijfsleningen, Privé Leningen, Huisherfinancieringslening met lage rente @ 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsinstellingen. Krijg het beste voor uw familie en ook uw droomhuis met ons algemene leningstelsel.

Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via email: {Brianloancompany@yahoo.com} OF Whatsapp en tekst (803) 373-2162

bedankt voor uw medewerking
Chester Brain ..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!