Doorgaan naar hoofdcontent

Sphoonkle


Sphoonkle. Het klinkt als een grote olifantenhoop. Het is marktplaats voor juridisch advies. De New Yorkse rechtenstudent Robert Niznik bedacht het forum, waar cliënten in spe online kunnen zoeken naar juridisch advies tegen de scherpste prijs. Ziet u het voor zich? "Prijsknallers!! DLA doet DD voor minder dan 10E!"

De site werd gisteren gelanceerd in de US of A, niet zonder kritiek.
Niznik’s streven is juridisch advies toegankelijk te maken voor Jan en Alleman. Maar hoe weet Jan Modaal wat de beste prijs/kwaliteit verhouding is in juriland? Daarvoor schakelt hij nu juist een deskundige in. En wat heb je aan het advies van een beunhaas die opereert tegen bodemprijzen, maar de route naar de Gall&Gall beter kent dan de wet?

Ook de togaklagers fronsen het voorhoofd. Straks moet iedereen meedansen in de limbo om het laagste uurtarief. How low can you go. Zitten wij over tien jaar met een aanvullende uitkering op slootwater koffie overuren te draaien voor een grijpstuiver.

Zo’n vaart zal het toch niet lopen. De towers of powers op de Zuidas worden waarschijnijk niet door de online adviesmachine geraakt. Nieuwe designmeubelen worden op marktplaats immers ook niet tegen bodemprijzen verkocht. Daar bestaat een aparte markt voor.

Maar er liggen andere, schrijnender, gevaren op de loer aan de andere kant van de oceaan. Zoals de software waarmee 570.000 documenten in twee dagen kunnen worden gescand. Een regelrechte bedreiging voor een ouderwets potje DD-en op de vrijdagochtend. Nooit meer acht uur volslapen in een online dataroom na een lange donderdagnacht. Niet meer tien keer schuin over dezelfde pdf pagina's tegen een billable ratio van 150%. Dat noopt nog tot creatievere methodes om je uren omhoog te krikken. Straks ontwikkelen ze ook nog software om volautomatisch SPA’s te vergelijken. Wat betekent dat voor een corporate stagiair? Buh bye.

De echte verliezers zijn ondertussen de allerarmsten en de grote onwetenden. Die mogen via Sphoonkle op zoek naar een afdankertje voor een habbekrats. Kapitalisme pur sang.

Reacties

Chester Brian zei…
Welkom bij Chester Brain Loan Service .... (Brianloancompany@yahoo.com)

Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financieel puinhoop of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om een ​​mooie Small Scale en medium business te starten? Heb je een lage credit score en vind je het moeilijk om kapitaallening van lokale banken en andere financiële instellingen te verkrijgen? Onze leningen We zijn goed verzekerd voor maximale beveiliging is onze prioriteit. Onze voornaamste doel is om u te helpen de dienst te verdienen die u verdient. , Ons programma is de snelste manier om te krijgen wat u nodig hebt in een snap. Verminder uw betalingen om de last op uw maandelijkse kosten te verlichten. Verkrijg flexibiliteit waarmee u voor elk doel kunt gebruiken - van vakanties tot onderwijs, tot unieke aankopen

Wij bieden een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder: Business Planning, Commercial and Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Debt Consolidatie Leningen, Bedrijfsleningen, Privé Leningen, Huisherfinancieringslening met lage rente @ 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsinstellingen. Krijg het beste voor uw familie en ook uw droomhuis met ons algemene leningstelsel.

Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via email: {Brianloancompany@yahoo.com} OF Whatsapp en tekst (803) 373-2162

bedankt voor uw medewerking
Chester Brain ..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …