ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 18 maart 2011

Op zakenreis


Toen je vroeger na school thuis samen met je moeder of de oppas naar de Bold and the Beautiful keek was je vast net als ik onder de indruk. De levens van de Forresters en de de Spectras speelden zich af rondom cocktailparties en runway shows. Werken deed niemand echt. Tenzij je met een clipboard in je handen, intense blikken naar je tegenspelers uitspuwend, werken zou noemen.

De carrieretijgers uit de Bold gingen vaak op zakenreis. Ridge en Brooke gingen dan samen naar een textielbeurs in Rome. Dan volgde een aflevering met van die kazige shotjes van de Trevi fontein en een zuchtende Brooke.
Enfin, die zakenreisjes uit de Bold zijn een drijfveer voor mijn eigen Zuidasambities geworden. Ik wilde ook op zakenreis. In een chic reis/speelpakje met mijn kasjmier dekentje en een lekkere collega in businessclass naar Hong Kong and beyond.

Dit weekend is het eindelijk zover. Het is geen Hong Kong, maar Basel. OK.
Er zit geen vierkante kaaklijn naast me, maar mijn baas, wiens kaaklijn inmiddels naar het Zuiden is vertrokken. Ik heb geen kittig pakje aan maar een praktische pantalon. En we zitten met z'n tweeen gewoon tourist class. Geen bubbels, en geen romantiek.

Mijn hoop is gevestigd op de hotellobby. Misschien zit daar een gevierkante kaak investment banker aan een wodka tonic te lurken. Mocht je dit toevallig lezen, mister square jaws, ik zit aan de bar met een martini en olijf. In een Forrester creation.

3 opmerkingen:

Sofie zei

Waarom nou weer een gemakkelijke pantalon? Dress to impress, de vlucht is ook werk!

zozuidas zei

Het is een zwarte werkklassieker van Max Mara. Praktisch maar chic!

Anoniem zei

Ik zit nu in Hong Kong, maar mis ook de leuke collega!

Groet uit HK

Een reactie plaatsen