Doorgaan naar hoofdcontent

Op zakenreis


Toen je vroeger na school thuis samen met je moeder of de oppas naar de Bold and the Beautiful keek was je vast net als ik onder de indruk. De levens van de Forresters en de de Spectras speelden zich af rondom cocktailparties en runway shows. Werken deed niemand echt. Tenzij je met een clipboard in je handen, intense blikken naar je tegenspelers uitspuwend, werken zou noemen.

De carrieretijgers uit de Bold gingen vaak op zakenreis. Ridge en Brooke gingen dan samen naar een textielbeurs in Rome. Dan volgde een aflevering met van die kazige shotjes van de Trevi fontein en een zuchtende Brooke.
Enfin, die zakenreisjes uit de Bold zijn een drijfveer voor mijn eigen Zuidasambities geworden. Ik wilde ook op zakenreis. In een chic reis/speelpakje met mijn kasjmier dekentje en een lekkere collega in businessclass naar Hong Kong and beyond.

Dit weekend is het eindelijk zover. Het is geen Hong Kong, maar Basel. OK.
Er zit geen vierkante kaaklijn naast me, maar mijn baas, wiens kaaklijn inmiddels naar het Zuiden is vertrokken. Ik heb geen kittig pakje aan maar een praktische pantalon. En we zitten met z'n tweeen gewoon tourist class. Geen bubbels, en geen romantiek.

Mijn hoop is gevestigd op de hotellobby. Misschien zit daar een gevierkante kaak investment banker aan een wodka tonic te lurken. Mocht je dit toevallig lezen, mister square jaws, ik zit aan de bar met een martini en olijf. In een Forrester creation.

Reacties

Sofie zei…
Waarom nou weer een gemakkelijke pantalon? Dress to impress, de vlucht is ook werk!
zozuidas zei…
Het is een zwarte werkklassieker van Max Mara. Praktisch maar chic!
Anoniem zei…
Ik zit nu in Hong Kong, maar mis ook de leuke collega!

Groet uit HK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …