ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 18 maart 2011

Twitterend ten onder

Amerika's favoriete megalomane-coke-snuivende-acteur-met-losse-handjes,
Charlie Sheen, ging deze week ten onder. In een publieke meltdown van epische
proporties. Nadat Chuckles zijn neus te vaak in de sos had gehangen en een ros teveel had uitgedeeld, werd hij door zijn bazen op non-actief gesteld. Charlie beloofde beterschap en ging in rehab. Geen ongebruikelijk plan van aanpak voor het succesnummer dat de leading man van Amerika’s meest populaire sitcom nou eenmaal is.

Maar, Charlie keerde niet met hangende pootjes terug. De Sheen machine bleek een rebel met een doel. Hij organiseerde een doe het zelf module drugvrij onder begeleiding van twee porno sterren op zijn eigen ‘Sober Valley Ranch.’ Hij ontsloeg zijn perschef en slingerde een stroom fantasievolle verbale bagger de ruimte in via webkanaal Sheen’s Korner en Twitter. Zijn feesten waren legendarisch, zijn bazen AA nazi’s. Hij had een ploeg vatican warlock assassins om zich heen verzameld en was WINNING! WINNING! Duh! Hij kwam alleen terug als die clowns op hun knieën om vergeving kwamen vragen. Buh-bye! #Tigerblood #winning. Vijfentwintig uur later was hij een miljoen volgers verder.

Daarom leek het mij op maandag een goed idee om naar kantoor te gaan, mijn jas in de hoek te smijten en, heel oprecht, een fotoverslag te posten van mijn weekendavonturen op Facebook. Keepin' it real. En daarin Thijs, zaterdagnacht ontsnapt uit collegaland naar de Melkweg, te taggen in compromitterende poses. Fuel my attack! Bij het koffieapparaat ging ik Floris, Diederik en wie het maar wilde horen vertellen over mijn elektronische avonddriedaags. Ze zouden me bedanken voor het inkijkje in de legendarische hoogtepunten van mijn feestende bestaan, wat voor hen als brave billenknijpers anders altijd onbekend was gebleven. Miranda zou ik uitleggen dat ongeopende post een door trollen ontworpen administratief wapen was op mijn kruistocht richting juridische zege, waar ze vooral niet teveel over moest zeuren voor tienen. Bij de eerstvolgende bespreking ging ik Joost vertellen dat hij zijn bek moet houden als ik aan het woord ben. Zijn strategie is shit, mijn plan is goud. Kies mijn kant en we gaan winnen. Winnen, winnen, winner.com.

En tijdens de lunch ging ik de wereld per Twitter laten weten dat het belachelijk is dat een corporate advocaat omgerekend het uurloon van een caissière verdient .#Tigerblood

Ik had bij wijze van spreken al wat pointers op een blaadje, toen het tij keerde voor the Sheen Machine. Charlie is inmiddels ontslagen. De webcasts worden steeds schrijnender. Zijn twitter stroomt vol met psychoanalyses. De grens tussen authenticiteit en zelfoverschatting is fijn.

Ik heb mijn kladje maar weer gedelete. Een foto geüpload van mijn schattige neefje en een blik van verstandhouding gewisseld met Thijs bij het koffieapparaat. Mijn alter ego Patricia Party blijft nog even in de kast.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen