ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 26 maart 2011

Zwart gat


Sinds ik ben gaan samenwonen met mijn vriend hebben we constant discussies over de televisie. Hij wil een grote, ik niet.
Mijn oude televisie had, volgens mijn vriend, het formaat van een postzegel en de bij voetbalwedstrijden was de stand enkel met een vergrootglas te lezen. Ik vond dat onzin. De stand was prima te lezen, je moest gewoon iets voorover buigen.
Hij wilde graag een grote flatscreen. Ik niet. Je kon ’s avonds toch veel beter goede gesprekken hebben? Zo’n televisie neemt gaandeweg je leven over, als een stil zwart monster. Een zwart gat, waar alle gezelligheid in verdwijnt.

Hij vond dat onzin.
Bij iedereen die op bezoek kwam, klaagde hij over het formaat van onze televisie. Alle mannen gaven hem gelijk. De vrouwen niet. Althans, niet alle vrouwen.
Deze man-vrouw strijd heeft hij uiteindelijk gewonnen. Wij hebben nu een enorm zwart gat in onze woonkamer.

Aangezien dit zwarte gat goed gevuld moet worden heeft mijn vriend gelijk digitale televisie met 150 kanalen aangeschaft. Een groot aantal kanalen zendt zwart beeld uit en een nog groter aantal zendt tekenfilms uit. Verder is er RTL lounge en UPC televisie, maar er is ook een zender volledig gewijd aan het programma ‘Secret Story’.

Om de een of andere reden staat bij ons nu heel vaak ‘Secret Story’ aan. Mijn vriend en ik hebben dus nu altijd gezelschap in huis. Een soort levend behang, waardoor je je nooit meer alleen hoeft te voelen. Wij hebben er gewoon een aantal huisgenoten bij. Net als in het echte leven wordt er over voornamelijk niks gekeuveld en vinden er geregeld woordenwisselingen plaats.

En net als bij echte huisgenoten, voel ik mee met Aafke, Alexander en de rest. Uitgebreid heb ik het met mijn vriend over onze nieuwe huisgenoten. We raken er niet over uitgesproken.

Secret Story schijnt niet goed bekeken te worden. Ik hoor zelfs mensen praten over het stopzetten van dit programma. Wat zal ik ze missen, deze nieuwe vrienden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En praten over Secret Story heet "goede gesprekken hebben?

Anoniem zei

alles hij het maar doet dan vind ik het al goed!
en ik vindt voetbalwedstrijden volgen op de radio leuker!

Een reactie plaatsen