Doorgaan naar hoofdcontent

Babypraat II

Al eerder heb ik geschreven over mijn collega die babypraat tot kunst heeft verheven. Iedere ochtend worden ik en mijn collega’s doodgegooid met foto’s en verhalen over zijn spruit.
Afgelopen vrijdag was weer een hoogtepunt in het leven van zijn spruit en dus ook in die van ons, vond hij. De spruit werd 1.

Twaalf maanden lang hebben wij tot in detail meegeleefd met de ontwikkeling van zijn spruit. Twaalf maanden lang werden wij gemiddeld een uur per dag van ons werk gehouden met luier verhalen en doorgekomen tandjes.
Dit was volgens collega K. een heugelijk feit, dus mochten, niet alleen de kinderen op de crèche, maar ook wij, meedelen in de feestvreugde.

. Hij trommelde de hele afdeling bij elkaar voor een satéprikker met mierzoete schuimpjes. Creatief geknutseld door moeders de vrouw.
En als kers op de satéprikker, kwam de spruit ons in levende lijve, een bezoekje brengen. Een beetje verlegen kwam zijn dochter de afdeling op aan de hand van haar moeder. Zowel de moeder als de dochter wisten niet zo goed raad met de situatie.
Wij eigenlijk ook niet.

In één van de torens op de Zuidas stonden zeven mannen en een vrouw in pak met hun tanden schuimpjes van de satéprikker los te trekken. Niet zo Zuidas, eerder Debiteuren Crediteuren.

Na vijf minuten begon de spruit te huilen. Collega K. lachte het nog weg, maar ze was niet meer te houden. Het gehuil sloeg om in gekrijs en wij probeerden nog ongemakkelijk te doen, alsof we het niet door hadden. Mijn collega’s drukten snel de schuimpjes weg, zodat ze zich weer veilig achter hun computerscherm konden schansen.
De moeder werd rood en wist niet hoe snel ze weg moest komen. Ver weg van de Zuidas, Naar het Vondelpark. Om daar met de andere moeders te keuvelen over zelfgemaakte traktaties.
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!