ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 26 april 2011

De eerste halve minuut van vandaag

Ding

Twee luidpratende vrouwen vallen stil.
‘Goedemorgen’
‘Daag’
‘Dag’
Nog bezweet van mijn race naar kantoor sta ik naar de digitale teller te kijken die de verdiepingen aangeeft ‘BG’

Ding

‘Mogge’
‘Daag’
‘Dag’
‘Hi’
Een voor mij onbekende man stapt binnen. Ik ken deze man niet, maar hij is wel mijn collega. De man heeft zijn eerste twee koppen koffie al naar binnen gewerkt. Hij is klaarwakker en heeft er vast al een halve dag opzitten.
Het is 09:50h en ik heb mijn jas aan. Hij weet dus dat ik nog moet beginnen. ‘Zou hij mij een slacker vinden?’

Ding

. ‘Morgen!’
‘Daag’, ‘Dag’, ‘Hi’, ‘Mogge’
Een groep mannen stapt grappend en lachend in. Ze vallen stil als de deur dicht glijdt. Het is stil. Heel stil. Ik heb nog niet ontbeten en ben bang dat mijn maag moet knorren. Ineens voel ik mijn lege maag. Nee, niet nu. Niet nu. Ik neem een diepe teug adem.

Ding

De vrouwen stappen uit en zetten hun gesprek voort.
‘Werkze’
‘Hi” ‘Dag’ ‘Werkze’ ‘Fijne dag’
De deuren sluiten en het is weer stil.

Ding

‘Nou, nou. Het is wel een stoptrein deze ochtend’ grapt de man, die er al een halve dag op heeft zitten.
Een MD stapt in.
‘Goedemorgen collega’s!’
‘Daag’, ‘Morgen’, ‘Goedemorgen’, ‘Dag’
Shit nu weet ook hij dat ik weer veel te laat ben. Iedereen kijkt naar de digitale teller. De stilte is voelbaar. Mijn hoofd is nog steeds bezweet en ik voel dat mijn maag ieder moment rare geluiden gaat maken. Nee, niet nu. Shit.Wacht nog even. Ik hou mijn adem in.

Ding

Ik struikel mijn afdeling op.
Pffff. De eerste halve minuut van vandaag zit er alweer op.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen