Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste halve minuut van vandaag

Ding

Twee luidpratende vrouwen vallen stil.
‘Goedemorgen’
‘Daag’
‘Dag’
Nog bezweet van mijn race naar kantoor sta ik naar de digitale teller te kijken die de verdiepingen aangeeft ‘BG’

Ding

‘Mogge’
‘Daag’
‘Dag’
‘Hi’
Een voor mij onbekende man stapt binnen. Ik ken deze man niet, maar hij is wel mijn collega. De man heeft zijn eerste twee koppen koffie al naar binnen gewerkt. Hij is klaarwakker en heeft er vast al een halve dag opzitten.
Het is 09:50h en ik heb mijn jas aan. Hij weet dus dat ik nog moet beginnen. ‘Zou hij mij een slacker vinden?’

Ding

. ‘Morgen!’
‘Daag’, ‘Dag’, ‘Hi’, ‘Mogge’
Een groep mannen stapt grappend en lachend in. Ze vallen stil als de deur dicht glijdt. Het is stil. Heel stil. Ik heb nog niet ontbeten en ben bang dat mijn maag moet knorren. Ineens voel ik mijn lege maag. Nee, niet nu. Niet nu. Ik neem een diepe teug adem.

Ding

De vrouwen stappen uit en zetten hun gesprek voort.
‘Werkze’
‘Hi” ‘Dag’ ‘Werkze’ ‘Fijne dag’
De deuren sluiten en het is weer stil.

Ding

‘Nou, nou. Het is wel een stoptrein deze ochtend’ grapt de man, die er al een halve dag op heeft zitten.
Een MD stapt in.
‘Goedemorgen collega’s!’
‘Daag’, ‘Morgen’, ‘Goedemorgen’, ‘Dag’
Shit nu weet ook hij dat ik weer veel te laat ben. Iedereen kijkt naar de digitale teller. De stilte is voelbaar. Mijn hoofd is nog steeds bezweet en ik voel dat mijn maag ieder moment rare geluiden gaat maken. Nee, niet nu. Shit.Wacht nog even. Ik hou mijn adem in.

Ding

Ik struikel mijn afdeling op.
Pffff. De eerste halve minuut van vandaag zit er alweer op.
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!