ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 6 april 2011

De Zoza Boekenclub: De Parvenu

Boek De Parvenu
De ZoZa's kregen pas geleden het nieuwe boek van Mark Schalekamp, De Parvenu, toegestuurd. Voorin het boek had de schrijver Aan de lieve meisjes van Zozuidas geschreven. Dat vonden we wel lief. En slim, want nu zouden we natuurlijk nooit meer iets gemeens over het boek zeggen. Dat hoefde ook niet, want De Parvenu leest rap, als een beurshandelaar on speed zeg maar.

Hugo, de hoofdpersoon, is zo'n tiepje dat je niet op de Zuidas, maar in de Gouden Bocht tegenkomt. Begin dertig en private banker. Arrogant en een social climber die er alles aan doet om maar niet door de mand te vallen. O wee als zijn snobbige vriendjes achter zijn eenvoudige achtergrond komen.

Hugo zit op de snelweg naar sociale status als het geheimzinnige Rozengenootschap hem in een elitegezelschap wil inlijven. Hij moet daarvoor nog wel door de ballotage. Van onbesproken gedrag zijn is daarbij essentieel. Helaas is Huug nogal verslavingsgevoelig. Zijn destructieve zucht naar drugs gokken en hoeren brengen brengen hem steeds weer naar de minder fraaie buurten van Amsterdam. Onhandig, want het Rozengenootschap houdt hem in de gaten.

De ZoZa's vinden Hugo maar een vervelende vent, een leugenaar en een sneue klimmer. Het is die vervelende jongen aan de bar in Lion Noir, die met bepoederde neus irritante opmerkingen maakt en denkt dat dat flirten is. Maar ja, we bleven wel geboeid. Tot het eind. Waar onze Hugo nog in een wat onfrisse situatie belandt (in een van de meest vuige scenes die ooit beschreven is, getsie), maar daar verklappen we niets over. Een aanrader voor degenen die houden van Kluun-esk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen