ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 15 april 2011

Ego's

Als je op de Zuidas werkt denk je dat de hele wereld om de Zuidas draait. Dat is ook niet zo gek, aangezien je er ongeveer 90% van je wakkere leven spendeert. Als je dan een keer een uitstapje maakt naar de echte wereld, is dit even wennen. Je moet even afkicken van de continue aanwellende mailstroom en binnenkomende telefoontjes. Dus is het even acclimatiseren wanneer je je schouders kan laten zakken en je even niet weet welke mails er in je inbox verschijnen.
Gelukkig is daar de blackberry. Wel zo veilig.
Daar hebben we begrip voor.

Waar we ook begrip voor hebben is dat het niet makkelijk is om je werk los te laten. Je bent immers je werk. Jouw werk is belangrijk en jouw werk maakt wie jij bent. Dus als je een keer met vrienden zit die eigenlijk niet zo goed snappen wat je doet, is het even schakelen. Waar moet je het nu over hebben? What else is there in life?

Voor veel Zuidassers is dit een onmogelijke opgave. Ze snappen niet dat er ook een wereld buiten de Zuidas is. Dus worden de vrienden van deze mensen lastiggevallen met verhalen over de laatste deals, misgelopen promoties en verhalen uit de dataroom. Booooring.

Niks zo saai als een vent die het alleen maar over zijn werk kan hebben.
Zo had een van de Zoza’s laatst een date met een consultant. De beste man was zo vol van zichzelf dat hij monoloog na monoloog hield over zijn huidige opdracht; De inrichting van het managementsysteem bij een IT-bedrijf. Wist ik bijvoorbeeld wel, dat het bedrijf vijfenveertig verschillende managementrapportages produceerde. Dat was toch ongelooflijk! En de systemen sloten ook niet op elkaar aan, zodat de uiteindelijk gerapporteerde cijfers niet helemaal correct waren. Schandalig toch? Eh. Ja? En wist ik ook dat de medewerkers van dit bedrijf volstrekt niet accountable waren? Goh. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat een managementsysteem was, maar ik durfde het niet te vragen, Bang, dat hij dit als een aanmoediging zou zien.

Toen hij na het hoofdgerecht nog steeds niet een ander onderwerp had aangesneden, was dat mijn cue om op te stappen. Voor mijn nagercht.

Ik zit liever niet met mijn spaarzame vrije tijd mentaal op de Zuidas. Adios.
.

1 opmerking:

anoniem zei

Ik ben het helemaal met dit stukje eens en praat er zelf ook nooit zo graag over. Ik wilde jullie wel even laten weten dat ik eens een tegenovergestelde reactie meemaakte: bij haar thuis op de bank werd ik juist gevraagd om toch vooral over mijn werk te praten, iets dat echt niet zo interessant is (bank). Een soort AFCW scene ontwikkelde zich, John Cleese (Russisch) VS Jamie Lee Curtis (krolse poes).

Een aangename afwisseling op de doorgaans wat gelaten reacties tijdens vergaderingen op kantoor..

Een reactie plaatsen