ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 1 april 2011

Strippin: to tip or not to tip, that’s the question


Een van ons ontmoette City Girl afgelopen weekend. Misschien herinneren jullie je de ex- JP Morgan bankier nog als internetreliek uit de jaren 0. Met haar undercover columns voor hereisthecity.com en de London Paper was zij onze source of inspiration om zozuidas te beginnen. Zij, en tal van emotioneel incontinente partners en kletsverhalen bij de koffie, of course. City Girl, inmiddels een boek en een baan verder, zit nog steeds op haar post. Althans, in de City, niet meer bij de bank.

Boven een bietensalade en een koud glas Chardonnay vertelde de petite blondine over de valkuilen voor vrouwen aan de andere kant van het kanaal. ‘'Stripclubs,’’ was het woord dat veelvuldig viel en de wenkbrauwen deed rijzen aan het aangrenzende tafeltje in de stijve tent. ,,City Girls voelen zich altijd enorm opgelaten als ze met hun mannelijke collega mee moeten naar stripclubs. What to do? What to wear? Tippen, niet tippen? Vrouwen moeten leren een dikke huid te ontwikkelen zodat ze met hun mannelijke collega’s om kunnen gaan.’’ Tsja, dat laatste kon ik alleen maar beamen, maar over een bezoekje aan een striptent kon ik niet meepraten. Sure, drinken met de mannen, meedoen op de beurs, ongewenste avancettes wegwuiven met een twist, allemaal bekend terrein. Maar, strippers? Die behoren niet tot de gekkigheid die wij de afgelopen jaren op de Zuidas hebben meegemaakt. ,,Sorry.”

City Girl monsterde me van top tot teen. Mijn street credibility daalde naar nul. Iedereen kon zich natuurlijk wel uitgeven voor ZoZa. ,,Het is wel minder dan voor de crisis,’’ probeerde ze, ,,maar strippers, die horen er toch bij?’’ Ik haalde mijn schouders op. Ik voelde me een poldermeisje.

Genoeg ge Franca Treurt. Een ‘’I’ll get back to you on that’’ bood ook in deze netelige situatie uitkomst. Het wierp wel een vraag op: gaat de mannelijke helft van de Zuidas wel naar stripclubs? Springen de Zuidasboys na de vrijmibo op hun zwarte oma richting wallen zonder ons? Een retourtje red light voordat ze weer aansluiten op de Lange Leidse? ,,Alleen als de Jappanners er zijn,’’ luidde het besmuikte antwoord van een bevriende bankier. Hij keek schuin naar beneden en wipte met zijn schoenpunt.

Misschien is er geen glazen plafond, maar alleen een geblindeerd raam. Ik aarzel. ,,Lekke band,” ,,Ik ga eerst nog even langs huis,’’ en ,,Mijn achteropje is niet zo stevig,’’ klonken nog nooit zo verdacht.

1 opmerking:

Anoniem zei

Stripclub: meestal een en al treurnis, meiden die de (vaak al dronken) bezoekers proberen te verleiden. Geen zak aan, plat gezegd, oordelend naar de paar keer dat ik met gasten in zo'n tent geweest ben. Voor een triest verslag hoe het in een amsterdams bordeel toegaat hoef je alleen maar de bijlage van de Volkskrant van 3 April te lezen. Hoef je ook niet heen, net zomin als "een wip in 15 min, kost E 50" op de wallen.

Sauna/FKK clubs in Duitsland zijn wel heel leuk: ontspannen sfeer en mooie dames. Voor zo'n 250 Euro p.p. per avond kun je je daar prima amuseren. Kijk maar naar "the Palace" in Frankfurt. Leuk uitstapje als je gasten hebt en toch bij de ECB in Frankfurt moet zijn. Zeer gewaardeerd door Britten, Fransen, Polen, Russen, Chinezen en Japanners, tegenover Amerikanen moet je over zoiets niet beginnen want dan bevestig je helemaal het beeld dat Europa het moderne Sodom en Gomorra is...
Helaas moet de vrouwelijke helft van de Zuidas verstoken blijven van dit soort excursies!

Een reactie plaatsen