Doorgaan naar hoofdcontent

Strippin: to tip or not to tip, that’s the question


Een van ons ontmoette City Girl afgelopen weekend. Misschien herinneren jullie je de ex- JP Morgan bankier nog als internetreliek uit de jaren 0. Met haar undercover columns voor hereisthecity.com en de London Paper was zij onze source of inspiration om zozuidas te beginnen. Zij, en tal van emotioneel incontinente partners en kletsverhalen bij de koffie, of course. City Girl, inmiddels een boek en een baan verder, zit nog steeds op haar post. Althans, in de City, niet meer bij de bank.

Boven een bietensalade en een koud glas Chardonnay vertelde de petite blondine over de valkuilen voor vrouwen aan de andere kant van het kanaal. ‘'Stripclubs,’’ was het woord dat veelvuldig viel en de wenkbrauwen deed rijzen aan het aangrenzende tafeltje in de stijve tent. ,,City Girls voelen zich altijd enorm opgelaten als ze met hun mannelijke collega mee moeten naar stripclubs. What to do? What to wear? Tippen, niet tippen? Vrouwen moeten leren een dikke huid te ontwikkelen zodat ze met hun mannelijke collega’s om kunnen gaan.’’ Tsja, dat laatste kon ik alleen maar beamen, maar over een bezoekje aan een striptent kon ik niet meepraten. Sure, drinken met de mannen, meedoen op de beurs, ongewenste avancettes wegwuiven met een twist, allemaal bekend terrein. Maar, strippers? Die behoren niet tot de gekkigheid die wij de afgelopen jaren op de Zuidas hebben meegemaakt. ,,Sorry.”

City Girl monsterde me van top tot teen. Mijn street credibility daalde naar nul. Iedereen kon zich natuurlijk wel uitgeven voor ZoZa. ,,Het is wel minder dan voor de crisis,’’ probeerde ze, ,,maar strippers, die horen er toch bij?’’ Ik haalde mijn schouders op. Ik voelde me een poldermeisje.

Genoeg ge Franca Treurt. Een ‘’I’ll get back to you on that’’ bood ook in deze netelige situatie uitkomst. Het wierp wel een vraag op: gaat de mannelijke helft van de Zuidas wel naar stripclubs? Springen de Zuidasboys na de vrijmibo op hun zwarte oma richting wallen zonder ons? Een retourtje red light voordat ze weer aansluiten op de Lange Leidse? ,,Alleen als de Jappanners er zijn,’’ luidde het besmuikte antwoord van een bevriende bankier. Hij keek schuin naar beneden en wipte met zijn schoenpunt.

Misschien is er geen glazen plafond, maar alleen een geblindeerd raam. Ik aarzel. ,,Lekke band,” ,,Ik ga eerst nog even langs huis,’’ en ,,Mijn achteropje is niet zo stevig,’’ klonken nog nooit zo verdacht.

Reacties

Anoniem zei…
Stripclub: meestal een en al treurnis, meiden die de (vaak al dronken) bezoekers proberen te verleiden. Geen zak aan, plat gezegd, oordelend naar de paar keer dat ik met gasten in zo'n tent geweest ben. Voor een triest verslag hoe het in een amsterdams bordeel toegaat hoef je alleen maar de bijlage van de Volkskrant van 3 April te lezen. Hoef je ook niet heen, net zomin als "een wip in 15 min, kost E 50" op de wallen.

Sauna/FKK clubs in Duitsland zijn wel heel leuk: ontspannen sfeer en mooie dames. Voor zo'n 250 Euro p.p. per avond kun je je daar prima amuseren. Kijk maar naar "the Palace" in Frankfurt. Leuk uitstapje als je gasten hebt en toch bij de ECB in Frankfurt moet zijn. Zeer gewaardeerd door Britten, Fransen, Polen, Russen, Chinezen en Japanners, tegenover Amerikanen moet je over zoiets niet beginnen want dan bevestig je helemaal het beeld dat Europa het moderne Sodom en Gomorra is...
Helaas moet de vrouwelijke helft van de Zuidas verstoken blijven van dit soort excursies!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!