ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 4 mei 2011

De togaklager schrijft van zich af

Wij zien een trend. Een trend die een beetje is opgekomen met de krokussen in de lente. Plotseling zijn ze er. De togaklagers in boek- en twittervorm.

Op twitter spotten wij Eppo. Eppo is, afgaand op zijn twitter profiel, een zeer appetijtelijke jongeman, die scherpzinnig over zijn werk als advocaat op de Zuidas tweet. Volgens zijn twitter biografie is Eppo ‘Advocaat | Letselschade | Aansprakelijkheidsrecht | Alternatieve causaliteit | Zuidas | Snooker | De Pijp | Gelooft niet alles wat zijn zussen zeggen’. Zijn tweets zijn zeer vermakelijk en herkenbaar. ' #Wtf schrik me rot: ligt hier een gozer van Labour te pitten onder zijn buro! Had nachtje doorgetrokken om verzoekschrift te maken #zuidas' of ''Met al dat marmer hier op de plees zou het wel prettig zijn als die dikke van Banking ook even zijn sporen uitwist #borstelen' Zo ontzettend waar.

Wij vonden Eppo een verdomde held, dat hij zo out in the open over zijn werkomgeving twitterde. Zou hij daar geen gezeik mee krijgen dachten wij? Zou hij niet een Manual over social media gebruik om zijn oren gesmeten krijgen? Geen boze dikke collega van Banking die hem een pleeborstel onder zijn neus duwt? Kennelijk niet. Dus gingen wij op onderzoek uit. En wat blijkt. Eppo is niet echt. Eppo is de hoofdpersonage uit een roman over een advocatenkantoor op de Zuidas. Pfff. Dat maakt ons in ieder geval al wat minder laf. De schrijver van de roman is wel echt. Christiaan Alberdingh Thijm. Hij schrijft: ‘Er zijn twee dingen waarvan je niet wilt weten hoe ze gemaakt worden. Frikandellen en advocaten.’ Wij hebben ooit nog een gast college gehad van deze man. Het geeft de trend van togaklagers toch wat cachet als we deze advocaat in ons midden mogen begroeten. Welkom Christiaan aka Eppo!

Op twitter en op tenpages spotten wij al eerder Felice. Felice is de romanpersonage uit Urenfabriek. Een boek over een advocatenkantoor op de Zuidas. Felice verkocht in no-time haar aandelen op tenpages. Het bewijs dat dit genre hitgevoelig is. Felice twittert 'Probeer te slapen, maar het lukt niet. Ik tel toga's in plaats van schapen. Iemand betere tips? #durftevragen' Wederom ook ontzettend herkenbaar.

Dan wij. Zozuidas. Ook wij hebben togaklagers in ons midst. Volgens een fan: ‘Over het paard getilde azijnzeikers’

De Zuidas is kennelijk bezaaid met ongelukkige advocaten, die van zich af schrijven.

Zijn er nog advocaten die het wel naar hun zin hebben op de Zuidas? En zo ja. Durven die er voor uit te komen? Hebben zij het lef om te zeggen. ‘Nou, ik vind het eigenlijk best wel leuk, hiero.’

Wij gaan graag op zoek naar de herkomst van de trend en een eventuele tegentrend. Een antropologische studie, zeg maar.

Wel graag in opdracht. Want voor niets gaat de zon op. En al helemaal niet boven de skyline van de Zuidas.

Wie biedt?
.

3 opmerkingen:

Een provinciaal advocaatje zei

Jeetje wat een speurwerk.... 1 keertje googlen en je weet het. Niettemin: Eppo doet het leuk! Je vraagt je toch weer af hoe je het volhoudt daar op die zuidas.

Anoniem zei

En ik, jurist, werkzaam bij de overheid, (12 jaar ervaring!) wil zich dolgraag in de advocatuur bewegen, desnoods als manusje van alles, stagiair, (specialisatie: no matter!) zoekt al een tijdje een baan op het Zuidas, hetzij administratief, hetzij in een andere functie, komt niet eens aan de bak!! Omdat ik (misschien) BRUIN ben!!!!
Ik zit me suf te solliciteren binnen de advocatuur!!

Ray
0650275335

Anoniem zei

Ik vind het eigenlijk best wel leuk, hierzo @ advocaat @ Rotterdam

En Eppo, er zijn mensen die het nog niet doorhebben en er serieus op ingaan...in juni komt zijn boek uit vernam ik van Eppo

Een reactie plaatsen