ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 14 mei 2011

Een beetje kleur in de grijze massa


Het kan je niet ontgaan zijn. Kleur is het nieuwe zwart. Diep paars, sinaasappel oranje en gifgroen. In deze tweede post uit de serie ‘Van catwalk trends naar office look’, kijken we naar de spring 2011 show van Gucci.
Deze colorblocking trend heeft zich vertaald naar de etalages van de Zara en de schappen van de Hennis. Wat heel fijn is voor ons, want het is waarschijnlijk niet een trend die erg lang mee gaat.

Dus kunnen we los gaan op de knalgele jasjes, de azuurblauwe broeken en de oranje blousjes. Het is een tricky trend. Een beetje kleur is leuk, maar te veel maakt je collega’s sneeuwblind. Op de steriele catwalk in een industriële omgeving ziet het er misschien prachtig uit om paars, met roze en oranje te combineren. Op kantoor tussen de grijze pakken en het groene tapijt heb je de kans eruit te zien als een reddingswerker on acid of als Bassie, zonder Adriaan. Oppassen dus.
Pas verder met oranje op voor het Koninginnedag-effect. Dus niet Koninginnedag oranje, maar knalkleuren. En niet gelijk een broek, jasje en blouse, maar 1 van de drie.

Combineer het met donkergrijs, zwart, wit of bruin. Hou het sjiek en ingetogen. Een enkel kledingstuk in knal is voldoende. Dit kunnen overigens ook heel goed schoenen zijn.
Vooral de Zara heeft heel veel leuke jasjes, maar ook prachtige broeken. Ook de Mango heeft goede broeken, die gecombineerd met een witte blouse, heel goed als office look kunnen

Of een leuk knaljurkje, met een simpel ingetogen jasje, boyfriend stylo van bijvoorbeeld Karen Millen.

Je begrijpt waar we naar toe willen. Succes! En laat ons wat kleur in de torens zien.

1 opmerking:

Chris zei

Er is toch ook zo een theorietje dat naarmate de economie aantrekt mensen zich uitbundiger gaan kleden?

Btw dames, dit al gelezen?
http://the-frenemy.com/post/5366472538/carrie-bradshaw-math

Een reactie plaatsen