Doorgaan naar hoofdcontent

Is een issue, maar wel geheim

Jan Kees de Jager is uit de kast. Het is u ongetwijfeld niet ontgaan, want de kranten stonden er vol van. Het AD berichtte zelfs dat ‘homo’ vorige week zaterdag wereldwijd even het meest gebruikte woord op Twitter was, wat indrukwekkend is voor een medium dat door ruim 175 miljoen mensen wordt gebruikt.

De Jager twitterde zelf: ,,Is inderdaad geen issue, maar ook geen geheim.” Geen issue, geen geheim, maar er werd door iedereen over gepraat. Soms zijn er ook issues die geen geheim zijn, waar niemand over praat.

Zo was ik laatst op een Zuidasfeestje. Het hert draafde voorbij na de eend, de bediening leek bij Maddels@Wurq te zijn geleend. Advocaatjes en conversatie light verfristen de ruimte volautomatisch. Niets opvallends, niets geks, precies zoals een Zuidas borrel pleegt te gaan. Ik deinde mee op de stroom champagne en borrelpraat.

Tot ik hem ineens tussen een groepje witte plofkoppen zag staan. He, een neg… Nee, nee, dat mag je niet zeggen, dat mag je niet zien. Ik schaamde me een beetje, maar toch viel het me op. De nieuwste aanwinst van het kantoor was donkerder dan het standaard papier mache koppie op een M&A sectie.

Liep ik achter? Was ik een Ingrid omdat ik dit zag? Ik durfde het onderwerp niet aan te snijden en deed navraag bij bevriende advocates achteraf. Hadden zij, ehm, hoe noem je dat, donkere mensen op kantoor? Nee, werd telkens bevestigd. Daar hadden zij eigenlijk ook nog nooit over nagedacht.

Een klein CBS-onderzoekje bracht weinig opheldering. Misschien studeren er minder niet-Westerse allochtonen dan autochtonen in Nederland? Ja, maar toch is 1 op de 10 universitair geschoolden tussen de 15 en 65 een niet-Westerse allochtoon. Misschien werken niet-Westerse allochtonen liever niet in Zuidas-beroepen? Nee, 31 procent van de niet-Westerse allochtonen werkt in vastgoed of zakelijke dienstverlening.

Diversiteit is al jarenlang gespreksonderwerp op de Zuidas als het over vrouwen gaat. Afgelopen week was er nog een tweedaagse congres ‘Diversity Works’ in Amsterdam om te helpen de vrouwen door het glazen plafond te lanceren. Netwerkmiddagen, belangenclubs en personal coaches zijn er voor iedere Neelie in spe. En net als Jan Kees, zijn er ook voorbeelden van roze kopstukken op onze corporate kilometer. Maar op andere vlakken lijkt de Zuidas soms kleurvast. Het onderwerp is wat de Engelsen noemen: the elephant in the room. Men kan er niet om heen, maar men doet alsof het er niet is.

Althans, ik hoor er niemand over. Misschien kunnen ze daarover eens een tweedaags congresje op de Zuidas doen?

Reacties

Anoniem zei…
Ik ben ook benieuwd waar al die donkere afgestudeerden blijven. Ben nu jaren actief op zuidas, maar ben regelmatig de enige dissonant op kleurgebied. Ik heb er wel een voordeel van. Iedereen weet wie je bent.....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!